Metliški požigalec in ustrahovalec v priporu

0
3025

V priporu je osumljenec, ki je v Beli krajini ustrahoval občane in grozil policistom.

Policisti in kriminalisti so na območju Bele krajine obravnavali več kaznivih dejanj in kršitev, ko je 27-letni nasilnež ustrahoval občane in grozil policistom. Osumljenec je na javnem kraju občane ustrahoval s pištolo in posameznikom grozil, da bo z njimi obračunal. Grožnje in žaljivke je izrekal tudi policistom in kriminalistu. Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je 27-letnik razbil tudi vrata gostinskega lokala v Črnomlju, v notranjosti izpraznil vsebino gasilnega aparata in povzročil premoženjsko škodo. Kriminalisti so na podlagi zbranih ugotovitev pri preiskavah kaznivih dejanj pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. V hišni preiskavi so našli imitacijo pištole s katero je grozil. Storilec se je poskušal izogniti kazenskim postopkom in je pobegnil na Hrvaško, kjer so ga prijeli hrvaški policisti, saj je tudi tam kršil javni red in mir in v gostinskem lokalu ogrožal in ustrahoval goste. Hrvaški varnostni organi so ga po zaključenem postopku na sodišču predali našim policistom, ki so mu odvzeli prostost in ga pridržali.

27-letnega moškega so policisti in kriminalisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, zaradi katerih je že prestajal zaporno kazen (požigi vozil, pretepi, grožnje, napadi na policiste, poskus požiga policijske postaje itd.). Novomeški kriminalisti so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil pripor.

Nadaljujejo s preiskavami in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj groženj, nasilništva, napada na uradne osebe, ko opravljajo naloge varnosti, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in poškodovanja tuje stvari. Z ugotovitvami bodo kazensko ovadbo dopolnili.
Policisti in kriminalisti so med preiskavami kaznivih dejanj pridobili podatke, da je osumljenec ustrahoval in grozil še več osebam, ki pa si zaradi strahu pred njegovim maščevanjem kaznivega dejanja niso naznanili policiji. Vse morebitne žrtve oziroma oškodovance pozivamo, da se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo policiste in jih seznanijo s protipravnimi ravnanji osumljenca. Policisti se bodo takoj odzvali, zbrali potrebna dokazila in o tem seznanili pristojno tožilstvo. Žrtve na ta način lahko pomembno prispevajo k ustreznemu sankcioniranju osumljenca in ohranjanju varnosti v svojem okolju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj