petek, 3 maja, 2024
DomaŠportMezgec za las prekratek

Mezgec za las prekratek

Tretjo etapo dirke po Sloveniji je po kaotičnem zaključku dobil Ide Schelling (Bora – Hansgroghe). Nizozemec, ki je bil eden redkih, ki je v zadnjem krožišču zavil pravilno, je v ciljnem sprintu ugnal Luko Mezgeca (Jayco AlUla). Tretje mesto je na koncu pripadlo Švicarju Robinu Froidevauxu (Tudor Pro Cycling Team).

Za Ideja Schellinga, sicer specialista za pobege, je bila to tretja zmage v karieri in druga letos po drugi etapi dirke po Baskiji.

Luka Mezgec, ki je tudi danes v zadnjem delu sijajno vodil na poti do predvidene zmage kapetana in vodilnega na dirki, Nizozemca Dylana Groenewegna, je moral nato sprintati sam, a mu je do zmage zmanjkal le kakšen meter. Ciljno črto je prečkal le nekaj centimetrov za Nizozemcem.

Groenewegen je imel v samem zaključku dva pomočnika, ob Mezgecu še Italijana Filippa Zano, v zadnjem krožišču pa je nerazumljivo odvil od Mezgeca in krenil v napačno smer. Posledično je ostal brez možnosti za še tretjo zmago na letošnji slovenski pentlji. Dobil je prvo etapo v Rogaški Slatini in drugo v Ormožu. (STA)

(foto: SPORTIDA)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča