Migranti poskušali ukrasti avto

0
1838

Nezakoniti prestopi meje se nadaljujejo, prav tako pa tudi škoda, ki jo povzročijo nekateri migranti, ki jih policisti niso uspeli prijeti. Izvedeli smo, da so ponoči, na območju Nerajca v Beli krajini, migranti vlomili v vozilo občanke in motor vozila poskušali zagnati z žicami, kar pa jim ni uspelo. So pa lastnici povzročili veliko škodo in strah. O neprijetni izkušnji, ki se ji je zgodila je strpno zapisala tudi na svojem FB profilu:

Po listini EU ima vsak pravico do svobode in varnosti. Komu naj se potožim, da mi je ta pravica kršena s tem, ko so nam danes na dvorišču vdrli v avto, potrgali žice in razmontirali ključavnico? Kdo nas bo zaščitil, saj se ne počutimo varne? Vem, da bo ta objava zanimala samo nas, ki se dnevno srečujemo s temi problemi – tujci (migranti), ki so poslani, da počasi poselijo lepše kraje.. Ostale prebivalce moje lepe Slovenije to ne prizadene, saj bi verjetno tudi sama zamahnila z roko in rekla jbg, naj se branijo, če bi se to zgodilo nekje drugje. Rada bi samo rekla, da se v domačem kraju ne počutim varno in da nimam želje ponoči stražit na svojem dvorišču in branit lasten dom!! 

Policisti PMP Dobova so med kontrolo vlakov na vstopu v Slovenijo v vagonu in na podvozju vlaka našli skrita državljana Irana in državljana Afganistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito
vstopiti v Slovenijo. Policisti na Obrežju so v tovornih vozilih turških registrskih oznak in registrskih oznak Severne Makedonije, v tovornih delih našli štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni
kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Dragovanji vasi, Javorovici in Novem mestu izsledili šest državljanov Alžirije in državljana Maroka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.
Policijski postopki s tujci še niso zaključeni, pa so sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj