četrtek, 25 aprila, 2024
DomaSlovenijaMilan, zakaj že zdaj ne rečeš: 'bodite doma?'

Milan, zakaj že zdaj ne rečeš: ‘bodite doma?’

Ne morem in ne bom tiho. Nastopi Milana so naravnost nesramni do vseh državljanov Sloveniji, ki v dobrem letu nismo zboleli in smo spoštljivi do ljudi, ki so se soočili s covidom v hujši obliki. Tukaj predvsem mislim na mlajše ljudi, ki so zboleli, so bili v intenzivni oskrbi, pošteno oslabeli, komaj preživeli, a morajo danes že delati, pa čeprav se še vedno ne počutijo dobro, težko dihajo. In kar je najhuje, ko po delnem okrevanju kličejo pristojne na določenih oddelkih v zdravstvenih ustanovah, slednje ne prikličejo, za vnovični pregled stanja! O tem bi se lahko Milan in zdravstveni Janez lahko zamislila.

Ne pa da poslušam zgodbo lanskega poletja oz. meteorološke jeseni. Če bi imela Milan in zdravstveni Janez, pa še kdo iz vrst politike in biznisa, jajca, ki jim je tako mar za naše zdravje, potem bi rekli že zdaj, BODITE DOMA, NE ODHAJAJTE V TUJINO! Zakaj šele 15. avgusta?

Ampak vsi vemo, sploh v industrijskih regijah, da se z začetkom avgusta začenjajo kolektivni dopusti največjih slovenskih podjetji. Imate jajca, da jim preprečite počitnice? Saj so slednji brez težav, seveda s prilagoditvami delali brez težav tudi koronsko leto, ki je za nami. In res, ob polovici prihodnjega meseca bodo končali s kolektivcem, nekateri pa bodo še naprej doma. Tudi v večjih firmah, saj je njihova prihodnost zelo negotova.

In če še lani poleti ni bilo na voljo cepiva, zdaj pa je že toliko cepljenih, pa še naprej opzorila. Celo prej kot lani. Koliko sevov še preži na nas? In še o hitrih testih, ki bodo po 23. avgustu plačljivi. Kdo je pa te t.i. do sedaj brezplačne plačal? VI? Ne, mi davkoplačevalci in še kdo jih bo plačeval. Prav tako izbor, nabor ponudnikov, ki so prejeli denar za dostavljeno, ne prepričajo.

Če dodam še dolenjske maturante, ki so se vrnili iz Španije. Nekateri so bili na testu štirikrat. Trije testi negativni, en pozitiven! To ni zlagano, ali namen kakšnega zavajanja ljudi! Še druga zanimiva pa je ta, ki je tudi resnična, da so starši komaj šestmesečnega otroka dobili obvestilo, da je bil že drugič cepljen, pa bi lahko še kaj napisal…..

Država smo ljudje, ne glede na politično prepričanje, če sploh je. Za sebe vem, da sem Slovenec brez finančnih dodatkov, brez podcenjevanja in z leti z vse manj naivnosti. V zadnjem letu so, ste me, nekateri dobro prepričali.

Pa veliko zdravja, tudi po 15. avgustu, tudi če bo posel ……

(še to, jaz sem doma in po službenih obveznosti in brez ‘prek meja’)

(foto: Facebook/fotomontaža)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča