četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaMinistrstvo objavilo stanje prijav za vpis v srednje šole

Ministrstvo objavilo stanje prijav za vpis v srednje šole

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo stanje prijav za vpis v srednje šole za šolsko leto 2023/24. V skladu z razpisom in rokovnikom imajo kandidati možnost, da do 24. aprila svojo prijavo iz kakršnikoli razlogov prenesejo na drugo šolo oziroma drug izobraževalni program. Na srednjih šolah je razpisanih 25.560 mest.

Prijavljeni kandidati morajo praviloma do 16. junija izbranim šolam posredovati dokazila o izpolnjevanju vseh vpisnih pogojev. Tisti, ki bodo do takrat izpolnjevali vse vpisne pogoje in bodo izbrani v prvem krogu izbirnega postopka, bodo do 21. junija tudi vpisani.

Neizbrani v prvem krogu bodo seznanjeni s prostimi mesti. Na posebnem obrazcu bodo lahko po prednostnem vrstnem redu našteli največ 10 programov, v katere se želijo vpisati ter svoje namere do 23. junija oddali na srednji šoli, na kateri so prijavljeni. O razvrstitvi na eno od naštetih srednjih šol bodo obveščeni 29. junija do 15. ure, na razvrščeno šolo pa se bodo lahko vpisali najkasneje do 30. junija do 14. ure.

O rezultatih obeh izbirnih postopkov bodo učenci obveščeni na šolah. Spodnje meje prvega kroga bo ministrstvo objavilo najkasneje 21. junija oz. 29. junija drugega kroga. Učenci, ki tudi v drugem krogu ne bodo izbrani na nobeni od šol, ter učenci, ki se še nikamor ne bodo prijavili, se bodo lahko vpisali na tiste srednje šole, ki bodo imele še prosta mesta in bodo objavljena na spletnih straneh ministrstva 3. julija. Srednje šole bodo na prosta mesta vpisovale kandidate najdlje do 31. avgusta. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča