sreda, 22 maja, 2024
DomaŠportMlade slovenske košarkarice evropske prvakinje

Mlade slovenske košarkarice evropske prvakinje

Slovenske košarkarice do 18 let so najboljše v Evropi. Postale so evropske prvakinje. potem ko so v finalu s 63:61 premagale Francijo.

s svojo borbeno igro dominirale že vse od začetka evropskega prvenstva v Turčiji. Niz zmag niso prekinile niti v finalu in tako prvič v zgodovini postale evropske prvakinje. V času prvenstva so pod vodstvom trenerja Ernesta Novaka nabrale kar sedem zaporednih zmag. S pridobljenim naslovom so dosegle tudi zgodovinsko pomemben dosežek in tako kot prve Slovenke osvojile zlate kolajne na evropskem prvenstvu. Nagrado za najboljšo igralko evropskega prvenstva je zasluženo osvojila Ajša Sivka, ki je skozi prvenstvo nabrala 111 točk in 65 skokov. Z Leo Bartelme sta prav tako zasedli mesto v najboljši peterki turnirja. Sprejem prvakinj bo potekal na pripravljalni tekmi moške članske reprezentance Slovenije proti Hrvaški, 8. avgusta, v Stožicah.

SLOVENIJA : FRANCIJA 63:61 (23:14, 12:20, 15:15, 13:12)
Strelke Slovenije: Ovčina 3, Štirn 15, Turnšek, Žibert, Žitek, Bartelme 22, Brecelj 3, Marolt, Mišjak, Sivka 20 (12 skokov), Valančič

(foto: KZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča