petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoMladinski center Oton se predstavi

Mladinski center Oton se predstavi

Mladinski center Oton je pod okriljem Zavoda Novo mesto odprl svoja vrata spomladi leta 2019, vendar zaradi epidemioloških razmer še ni zaživel v vsej svoji polnosti. Z namenom informiranja mladih ter ostalih deležnikov o aktivnostih in prednostih, ki jih ponuja Mladinski center, smo se odločili, da se povežemo z lokalnimi šolami ter na šolah izvedemo predstavitve centra in s tem zajamemo široko populacijo potencialnih mladih uporabnikov.

Odziv in interes šol je zelo velik in je presegel pričakovanja. Odzvale so se skoraj vse osnovne in nekaj srednjih šol v novomeški občini in nam ponudile prostor za izvedbo predstavitev in delavnic na tematike preventive, mehkih veščin, socialnega vključevanja, itd. V tednu od 15.11. – 19.11. smo izvedli že sedem predstavitev na OŠ Center, OŠ Otočec in OŠ Bršljin. Tudi v prihodnjih tednih in mesecih bo MC Oton prisoten po šolah in na tak način širil besedo o delovanju centra in pomenu neformalnega izobraževanja v lokalnem okolju.

Na dosedanjih predstavitvah so bili učenci navdušeni nad programom, ki ga Mladinski center Oton ponuja in se že veselijo druženja v naših prostorih. (Zavod Novo mesto)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča