Mladoletnik ukradel avto? Našli so oba

0
2006

Policiste PP Krško je 6. 5. občan obvestil, da mu je na območju Pesja nekdo ponoči iz odklenjene garaže odtujil osebni avtomobil, v katerem so bili ključi in dokumenti. Policisti so takoj pričeli izvajati številne aktivnosti za izsleditev vozila in okoli 12. ure na območju Mrtvic ukraden avtomobil našli in ga zasegli. Med preiskavo so ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen mladoletnik iz okolice Krškega. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Med 5. 5. in 6. 5. je na parkirnem prostoru v Brežicah neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil avtoradio. Lastnico je oškodoval za 200 evrov. 

V naselju Izvir na območju PP Brežice je 6. 5. nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Zaradi poškodbe vozila je lastnika oškodoval za okoli 400 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Novem mestu je v noči na 6. 5. nekdo odtujil zgornji del kotla za žganjekuho. Lastnico je oškodoval za 200 evrov.

V kraju Šutna na območju PP Krško je v noči na 6. 5. neznanec s strehe objekta odtujil bakrene žlebove. Škode je za okoli 1000 evrov.

V naselju Mali Podljuben je 7. 5. nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V noči na 8. 5. je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo z osebnega avtomobila znamke odtujil katalizator. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

V naselju Dobrava na območju PP Trebnje so v noči na 8. 5. neznanci skozi okna v pritličju vlomili v dve stanovanjski hiši. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so v noči na 7. 5. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Novem mestu, kjer naj bi se pijan kršitelj nedostojno vedel do očeta, ga žalil in spodbujal k pretepu. 21-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Šentlenart, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem in Loč (PP Brežice) izsledili in prijeli 14 državljanov Iraka, tri državljane Kube, državljana Kosova, Pakistana in Afganistana. Pri kraju Vrbje na območju PP Krško so izsledili osem državljanov Gambije, pet državljanov Senegala, državljana Malija, državljana Gvineje Bissau in Burkine Faso, na območju Podturna pri Dolenjskih Toplicah štiri državljane Pakistana in državljana Indije in v Novem mestu državljana Afganistana . Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj