sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaMladoletniki v vozila metali kamenje

Mladoletniki v vozila metali kamenje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 52 nujnih primerih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

V Šentjerneju je v noči na 23. 5. nekdo vlomil v ograjen prostor podjetja in odtujil okoli 40 sadik cvetja. Z vlomom in tatvino je povzročil za 250 evrov škode.

V Podzemlju na območju PP Črnomelj je 23. 5. med 11.30 in 14.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata balkona vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Osumljence izsledili

Brežiški policist so bili okoli 19.30 obveščeni, da naj bi na Jurčičevi cesti v Brežicah neznanci metali kamenje v vozila, ki so peljala mimo. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in na podlagi ugotovitev izsledili tri mladoletnike, ki so z nevarnim ravnanjem ogrozili varnost voznikov. O ugotovitvah bodo policisti obvestili starše mladoletnikov, pristojni center za socialno delo in okrožno državno tožilstvo.

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so nekaj po 15. uri poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Črnomlju, kjer naj bi pijan kršitelj z vpitjem motil javni red in mir in žalil osebje lokala. 40-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 17 državljanov Pakistana, 13 državljanov Maroka, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Rusije, 11 državljanov Afganistana, osem državljanov Indije, štiri državljane Sirije, državljana Kameruna in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča