petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportMlajši kadeti Bushida Nm na DP

Mlajši kadeti Bushida Nm na DP

Minuli konec tedna je bilo na Ravnah na Koroškem državno prvenstvo v judu za mlajše kadete. Med 135 tekmovalci iz 36 slovenskih judo klubov so nastopili tudi tekmovalci novomeškega Bushida Vanessa Gole, Tian Jerman in Aleš Krevs.

Tian Jerman je nastopil v kategoriji do 60 kg, v kateri je nastopilo 20 tekmovalcev. V prvem dvoboju proti Škrinjarju iz Slovenske Bistrice je Tian zelo hitro izvedel met Uchi mata, za kar je prejel wazari, nato pa je nasprotniku v parterni borbi izvedel vzvod, kar je pomenilo, da je nasprotnik predal dvoboj.

V naslednji borbi je Tian z dvema metoma za wazari predčasno premagal Dobrinjo iz Kopra. V četrtfinalu se je pomeril z Izolanom Nabernikom. Po zelo dinamični in izenačeni borbi je Tian izvedel dober proti met, ki pa ga sodniki niso ovrednotili. Nato pa je njegov nasprotnik izvedel prepovedano tehniko in izgubil dvoboj. V polfinalnem dvoboju je Tian nastopil proti kasnejšemu zmagovalcu Ljubljančanu Komiču. V izenačeni borbi dolgo časa nobenemu ni uspelo izvesti učinkovite tehnike. Tian je nasprotnika dobro kontroliral in se izmikal njegovim napadom. V zadnji minuti dvoboja pa je Komič Tiana prehitel in izvedel učinkovit ippon seoi nage. Dvoboj za bronasto medaljo proti Vrhničanu Franku je Tian začel zelo zavzeto in skoncentrirano. Nasprotniku ni dovolil izvesti nobene tehnike. Ko pa je pol minute pred koncem dvoboja Frank neprevidno stopil dva koraka za Tianom, je slednji bliskovito izvedel zelo lep morote seoi nage in nasprotnika vrgel na hrbet.

Aleš Krevs je nastopil v kategorijo do 66 kg. V prvem dvoboju mu žreb ni namenil nasprotnika. Nato pa se je pomeril z Venčkom iz JK Impol. Nasprotnika sta pričela previdno in kontrolirala nasprotnika. Poskušala sta predvsem z nožnimi tehnikami. Nekje na sredini dvoboja pa je Aleš nasprotnika, ki je ga napadel, z rokama hitro zasukal in potisnil v tla na hrbet, ter predčasno končal dvoboj. V polfinalu se je Aleš Krevs pomeril Malovrhom Manfredo iz JK Bežigrad. Nasprotnik ga je dvakrat presenetil z ouchi garijem. V dvoboju za bron, proti Jakliču iz Šiške je Aleš najprej padel za wazari, nato pa je izvedel kombinacijo o soto gari – tani otoshi in izenačil rezultat. V nadaljevanju dvoboja pa je Krevs po slabem nasprotnikovem napadu izvedel še protimet ura nage in predčasno zaključil dvoboj v svojo korist.

Vanessa Gole je nastopila po daljši odsotnosti s treningov zaradi poškodbe palca na nogi. V dvobojih ji je še manjkalo nekaj agresivnosti, kar so nasprotnice izkoristile in jo dvakrat premagale. (Metod Jerman)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča