MO Nm milijon € za gospodarsko cono

0
205

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je na srečanju z novinarji potrdil, da je bila Mestna občina Novo mesto uspešna na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologije za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo v gospodarskih conah. Za projekt komunalne ureditve gospodarske cone Na Brezovici (cesta od Dars-ve baze proti Ždinji vasi) je pridobila 980.000 evrov. Ob tem je bila Mestna občina Novo mesto uspešna tudi na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo. Pridobila je 39.316 evrov za izvedeno energetsko sanacijo Športne dvorane Marof in enak znesek za menjavo umetne trave na pomožnem nogometnem igrišču na Portovalu.

Mestna občina Novo mesto uspešna pri pridobivanju sredstev

Mestna občina Novo mesto intenzivno sodeluje z gospodarskimi subjekti in skuša zagotoviti ustrezno podporo gospodarskim investicijam, ki prinašajo nova delovna mesta. V sodelovanju z gospodarstvom so bile zaznane tri gospodarske cone, Cikava, Livada in Na Brezovici, za katere so investitorji pokazali velik interes za nadaljnji razvoj in so-investiranje, nujno pa jih je treba opremiti tudi z ustrezno komunalno infrastrukturo, saj v zadnjih 10 letih na tem področju ni bilo veliko storjenega. Mestna občina Novo mesto je coni Livado in Na Brezovici v juniju 2016 prijavila na razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologije za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo v gospodarskih conah. Včeraj je prejela sklep o odobritvi 980.000 EUR sofinancerskih sredstev za gospodarsko cono Na Brezovici, ki bodo omogočila izgradnjo vodovodne, kanalizacijske in cestne infrastrukture. Celotna vrednost investicije znaša 1.464.386,15 evrov. Rezultati razpisa za gospodarsko cono Livada še niso znani.

Prav tako je bila Mestna občina Novo mesto uspešna z dvema prijavama na razpis za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo izvedenih v letu 2016. Skupno je bilo odobrenih 13 projektov, Mestna občina Novo mesto je prijavila že izvedeni energetsko sanacijo Športne dvorane Marof in menjavo umetne trave na pomožnem nogometnem igrišču na Portovalu in za vsakega od projektov prejela po 39.316 evrov. Za obe investiciji je predhodno uspešno pridobila tudi sredstva Fundacije za šport.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj