Mobilna cenilna enota v Črnomlju

Mobilna cenilna enota v Črnomlju

-
0 575

Zavarovalnica Triglav bo po neurju s točo, ki se je pretekli teden razbesnelo nad vzhodnim delom države, v Črnomlju postavila mobilno cenilno enoto. Namenjena je za ogled in cenitev avtomobilskih škod v primeru masovnih škodnih dogodkov. Za obisk omenjene mobilne poslovalnice čim prej pokličite dežurni brezplačni številki 080 555 555 ali 080 2864.

Zaradi ujme, ki je z močnim dežjem, vetrom in točo povzročila ogromno težav in škode predvsem na območju Bele krajine, deloma pa tudi na Štajerskem in v Prekmurju, je Zavarovalnica Triglav že konec prejšnjega tedna na teren poslala okrepljene ekipe cenilcev. Zdaj bo v Črnomlju, ki je bilo najbolj prizadeto, postavila še svojo mobilno cenilno enoto (MCE). Po zaslugi posebne mobilne poslovalnice lahko zavarovanci opravijo prijavo in cenitev škode na vozilih v neposredni bližini doma, kjer so nastopile ekstremne vremenske razmere, kot sta npr. toča ali močno neurje. Stranka naj se za obisk mobilne cenilne enote čim prej dogovori s klicem na dežurni brezplačni telefonski številki 080 555 555 ali 080 2864, kjer dobi termin, rezerviran izključno zanjo. Oškodovanci se lahko za pomoč pri prijavi škode obrnejo tudi na svojega zavarovalnega zastopnika, na najbližje predstavništvo oz. zastopniško pisarno ali na sedež območne enote Zavarovalnice Triglav.

»Z mobilno cenilno enoto se želimo v Zavarovalnici Triglav približati strankam ob večjih elementarnih nesrečah oziroma v primeru masovnih škodnih dogodkov. MCE, ki jo je naša zavarovalnica leta 2012 postavila kot prva v Sloveniji, je popolnoma samostojna enota. Postavimo jo lahko že dan ali dva po ujmi v bližini prizadetega kraja. Zavedamo se, da je ob tovrstnih škodnih dogodkih najpomembnejša hitra in učinkovita storitev, zato škodne dogodke obravnavamo strokovno in ažurno, škode pa izplačujemo že naslednji dan po cenitvi, če se stranka z oceno strinja.« je povedal Bojan Blagovič, direktor vzhodnega regijskega škodnega centra Zavarovalnice Triglav.

MCE je opremljen z vso potrebno infrastrukturo za opravljanje cenitev avtomobilskih škod, omogoča hitro in kakovostno storitev, preprosto naročanje, brez čakanja v vrsti, stranke lahko ves postopek reševanje škode uredijo na enem mestu (urejanje dokumentacije, cenitev, dogovor o popravilu) in v sodelovanju z zunanjim partnerjem tudi izvedejo popravilo vozila.

V Zavarovalnici Triglav o višini in obsegu škode (še) ne morejo govoriti. Prve ocene bodo znane v prihodnjih dneh. Škodo lahko zavarovanci prijavijo prek spletne strani http://www.triglav.si/storitve/skode ali mobilne aplikacije Triglav asistenca, ki jo lahko brezplačno namestite prek Apple App Store in Google Play. Na voljo je tudi 24-urna dežurna brezplačna telefonska številka 080 555 555. Oškodovanci se lahko za pomoč pri prijavi škode obrnejo tudi na svojega zavarovalnega zastopnika, na najbližje predstavništvo oz. zastopniško pisarno ali na sedež območne enote Zavarovalnice Triglav. Pri prijavi škode naj zavarovanci poškodovane stvari navedejo čim natančneje ter pripišejo tudi telefonsko številko in številko transakcijskega računa za nakazilo škode.

Kljub temu, da za prijavo škode velja tridnevni rok po njenem nastanku, v primeru naravnih nesreč v Triglavu svetujejo naj oškodovanci s prijavo ne hitijo, saj bo zavarovalnica upoštevala tudi prijave, prejete po tem roku.