sobota, 18 maja, 2024
DomaLokalnoMočan veter pretrgal daljnovod, podiral drevesa, razkrival

Močan veter pretrgal daljnovod, podiral drevesa, razkrival

Sreda se je začela vremensko pestro. Slovenijo so iz Italije dosegle padavine, ki pa so se nad našimi kraji še okrepile. Nastalo je tudi nekaj nevihtnih celic, ki so se pomikale proti vzhodu. Zapihal je okrepljen veter, ki je ponekod v sunkih dosegel hitrost nad 70 km/h. Povzročil je kar nekaj težav tudi na JV Slovenije.

Ob 6.02 je pri naselju Potok, občina Straža, zaradi močnega vetra prišlo do pretrganja daljnovoda. Posledično je prekinjena dobave električne energije prebivalcem na območju 30 TP v občinah Straža, Dolenjske Toplice in Novo mesto. Ob 8.56 je v Vavti vasi, občina Straža, drevo padlo ob hiši na sosedov vrt. Gasilci PGD Vavta vas so drevo razžagali in odstranili ter sanirali del strehe, ki jo je razkril veter.

Ob 6.14 je v naselju Vejar, občina Trebnje, močan veter razkril kovinsko streho na objektu. Gasilci PGD Trebnje so streho pokrili z folijo in obtežili.

Ob 6.35 je v naselju Bojanja vas, občina Metlika, podrto drevje oviralo promet. Drevo so odstranili delavci komunalnega podjetja.

Ob 6.44 je na cesti Zbure—Škocjan, občina Škocjan, podrto drevje oviralo promet. Drevo so odstranili delavci cestnega podjetja.

V naselju Ponikve pri Studencu (Sevnica) razkrilo del strehe na starejši stanovanjski hiši.

Ob 9.21 je na Lokvah, občina Črnomelj, drevo padlo na bivalno barako. Gasilci PGD Črnomelj so drevo razžagali in odstranili.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča