petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaMočnejši sunek na Hrvaškem čutili tudi pri nas

Močnejši sunek na Hrvaškem čutili tudi pri nas

Kot so po uničujočem potresu na Hrvaškem napovedali seizmologi se bodo tla še nekaj časa tresla. In danes dobro minuto čez 18. uro je bil močnejši sunek z magnitudo 5,0 približno 10 km južno oz. jugozahodno od Siska oz. spet blizu Petrinje. Hrvaški mediji poročajo, da je nekaj zgradb utrpelo poškodbe. K sreči v tokratnem potresu ni bilo poškodovanih. Potresni sunek smo dobro čutili tudi v Sloveniji.

Še vedno se nadaljuje zbiranje in dostava pomoči ljudem, ki so ostali brez strehe nad glavo. Jutri, torej v četrtek krene proti Petrinji in ostalim krajem konvoj iz Novega mesta, prav tako v petek ob 16. uri se na prizadeta območja odpravlja konvoj 12 kombijev pomoči, ki so jo zbirali člani Karate klubov Novo mesto in Črnomelj. Brežiški prostovoljci pa itak delajo na moč še naprej.

Vsem iskrena hvala in z željo, da bi pristojne humanitarne organizacije imele nekaj več posluha do prostovoljcev, ki so med drugim priskrbeli tudi zdravila in ostale nujne potrebščine, in manj do finančnih nakazil!

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča