Močno pijana motorista, številni vlomi

0
870

Konec tedna so se na območju PU Nm zgodili številni vlomi in tatvine.  Policisti so med drugim obravnavali tudi štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Motorista pod vplivom alkohola

Sevniški policisti so bili v noči na 28. 7. obveščeni o padcu motorista v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik pri vožnji s kros motorjem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast
nad motorjem in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Lažje poškodovanega motorista, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola (3 g/kg), so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Novomeške policiste so 28. 7. iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu z motorjem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je voznik mopeda v kraju Čemše zaradi
neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom in padel. 43-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,34 miligramov alkohola (2,79 g/kg).

Pijanega kršitelja pridržali

Brežiški policisti so v noči na 28. 7. med kontrolo prometa v Krški vasi
ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov
alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je opravljanje preizkusa
odklonil in ni upošteval odredbe policistov o prepovedi nadaljnje vožnje.
Očitno pijan voznik je na kraju postopka kršil javni red in mir, zato so
zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v
prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, o kršitvah pa
bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na parkirnem prostoru v Mirni Peči je nekdo vlomil v več tovornih vozili in odtujil mobilni telefon, dve ročni svetilki in akumulatorje.

V Dolenjih Jesenicah je v noči na 26. 7. nekdo vlomil v prodajalno in odtujil 300 evrov in dva zavoja tobačnih izdelkov. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

V noči na 26. 7. je v Šentrupertu neznanec skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

V Trebnjem je v noči na 26. 7. nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil denar in dva polnilnika za akumulator. Z vlomom in tatvino je podjetje oškodoval za 2000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu je v noči na 27. 7. nekdo vlomil v parkiran avtomobil in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2400 evrov.

V Drašči vasi je neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 2800 evrov.

Med 22. 7. in 27. 7. je v Mrtvicah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil 50 evrov in zlat nakit.

V noči na 28. 7. je na Trški Gori neznanec vlomil v zidanico in odtujil električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj