sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaMočno 'razkuženi' v prometu

Močno ‘razkuženi’ v prometu

Šentjernejski policisti so okoli 22. ure v Dobruški vasi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 307
hrvaških registrskih oznak. 35-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,37 miligramov alkohola (skoraj 3 promile). Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Z dvema promiloma alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Nekaj po 20. uri so policisti PP Novo mesto na Otoški cesti ustavili voznika osebnega avtomobila Renault espace. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,0 miligram alkohola. Avtomobil so mu zasegli, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tudi voznik v Vavti vasi pod vplivom alkohola

Policisti PP Dolenjske Toplice so v noči na 28. 12. med kontrolo prometa v Vavti vasi ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 46-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve mu bodo izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča