Moker torek, v sredo že bolj umirjeno

0
220

Ob okrepljenem severovzhodnem vetru nas je dopoldne prešla hladna fronta. Zapihal je okrepljen severovzhodni veter, ki je na Dolenjskem v sunkih dosegal skoraj 60 km/h. Ohladitev je bila izrazitejša na vzhodu države, kjer so se temperature v le nekaj urah znižale za okoli 10 stopinj Celzija. V večjem delu Slovenije smo ob 12. uri izmerili le od 6 do 9 stopinj Celzija. Meja sneženja se je spustila do nadmorske višine okoli 1200 metrov, krajevno pa je ob močnejših padavinah snežilo še nekoliko nižje.

Današnja ohladitev je le kratkotrajna, saj bo že jutri k nam spet dotekal občutno toplejši zrak. Do srede zjutraj bo rahel dež povsod ponehal, v večjem delu Slovenije se bo dopoldne delno zjasnilo. Izjema je hribovit svet zahodne in severne Slovenije, kjer bodo popoldne nastajale kratkotrajne krajevne plohe ali manjše nevihte. Popoldanske temperature bodo v večjem delu Slovenije presegle 20 stopinj Celzija.

Četrtkovo dopoldne bo sončno, popoldne pa bo več oblačnosti. Nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh, lahko tudi kakšna nevihta. Ob okrepljenem jugozahodnem vetru se bo marsikje ogrelo nad 25 stopinj Celzija.

Tudi v drugi polovici tedna se bomo nahajali v topli zračni masi, le občasno se bo k nam preko nižjih predelov vzhodnih Alp spustilo nekaj hladnega zraka. Zaradi stika dveh temperaturno zelo različnih zračnih mas bo vreme ostalo spremenljivo. To pomeni, da moramo računati na vsaj posamezne popoldanske plohe ali nevihte. Količina padavin sicer ne bo velika, še največ dežja bo padlo v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj