nedelja, 16 junija, 2024
DomaSlovenijaMol prevzel 119 bencinskih servisov OMV. Pomivalci šip brez posla

Mol prevzel 119 bencinskih servisov OMV. Pomivalci šip brez posla

Mol je nakup podjetja OMV Slovenija po več kot dveh letih od podpisa pogodbe z največjim regijskim tekmecem OMV zaključil v petek. Madžari so 92,25 odstotka OMV Slovenija prevzeli v partnerstvu z Ino, hrvaško energetsko družbo iz svoje skupine, ki je že imela v lasti 7,75 odstotka OMV Slovenija.

Nastala je nova družba Mol & Ina, njen sedež podjetja pa ostaja v Kopru. Ina je 33-odstotna lastnica novega podjetja, preostanek ima v lasti MOL Slovenia Downstream Investment s sedežem v Amsterdamu. Molova mreža v Sloveniji se bo tako začasno povečala s 53 na 172 servisov, a v drugi polovici leta jih bo 39 prodala družbi Shell Adria. S to prodajo si je Mol zagotovil zeleno luč Bruslja za prevzem, saj bi bil na določenih mikrolokacijah njegov tržni delež po prevzemu prevelik.

Direktorica podjetij Mol & Ina ter Mol Slovenija Valerija Glavač je na današnji novinarski konferenci v Portorožu izrazila prepričanje, da bodo s svojim vertikalno integriranim poslovnim modelom lahko izkoristili prednosti treh Molovih rafinerij v regiji in potrošniku omogočili zanesljivo oskrbo ter konkurenčne cene. V Molu tako verjamejo v uspeh na slovenskem trgu, kjer se bodo s tretjega največjega ponudnika zavihteli na drugo mesto za Petrolom. (STA)

Smo pa izvedeli, da so se na servisih že zgodile določene spremembe. Medtem ko so predvsem v poletnih mesecih dijaki in študenti na bencinskih servisih OMV s čiščenjem vetrobranskih stekel zaslužili kakšen evro, pa slednje zdaj ni več dovoljeno.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča