MONm in Zavod Nm v veseli december. Sredstva so?

0
1459

Ta teden novomeški Glavni trg z namestitvijo lučk in ostale okrasitve že dobiva praznično podobo, sporočajo z Mestne občine Novo mesto. Pestro dogajanje veselega decembra se sicer začne s prižigom luči in prihodom Miklavža prihodnji četrtek, 5. decembra, ob 17. uri. Tudi letos na Glavnem trgu od 16. decembra obiskovalce pričakuje bogat božični sejem z otroškim programom in številne brezplačne prireditve za vse generacije s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem.

Na Novem trgu bo postavljeno veliko in atraktivno mestno drsališče s stezami za začetnike in bolj vešče drsalce, ki bo ob ugodnih vremenskih razmerah začel delovati 9. decembra. Možen bo tudi najem drsalk ter ostale športne in zabavne aktivnosti na drsališču. Zaradi postavitve in obratovanja drsališča, bo od decembra do sredine januarja oteženo parkiranje na Novem trgu.

Celoten program decembrskega dogajanja, ki ga pripravlja Zavod Novo mesto, je na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Velik finančni zalogaj, za katerega upamo, da si ga omenjeni zavod, seveda tudi občina, lahko privoščita.

Likvidnost omenjenega občinskega zavoda je glede na plačevanje storitev ljudem, ki so delali in še vedno delajo v t.i. ‘njihovih projektih’, vprašljiva. Z izplačili zamujajo po več mesecev. In to naša, novomeška občina, ki naj bi bila uspešna.

Sicer, naj bi neuradno, za prazno malho institucije, ki je še vedno podpisana pod občinske projekte in je del MO Nm, poskrbeli predhodniki, baje, tako govorijo, pravijo, klevetajo. In tudi, če sredstva so, je veliko vprašanje, kdaj bo kdo dobil za svojo storitev plačilo. Tako pač je z našim zavodom oz. občino. Če se motim, naj me popravijo.

Živimo v občini z odličnim gospodarstvom, ampak to je že druga zgodba. Politično nisem obremenjen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj