četrtek, 18 aprila, 2024
DomaGospodarstvoMorda ni vse tako črno, samo politiki naj se brzdajo

Morda ni vse tako črno, samo politiki naj se brzdajo

Morda pa prihodnost ne bo tako črna. Morda pa v Novem mestu le zaženeta proizvodnjo nemški avtomobilski velikan in kitajska korporacija, ki sta že zdaj sodelovali pri Smartu. Proizvodnjo slednjega naj bi novomeški tovarni ustavili konec decembra.

Korporaciji sta že lani predstavili koncept novega vozila, ki naj bi ga začeli še to leto sestavljati oz. izdelovati – Concept #1 SUV-a. Menda brez Francozov. Če bo to v Novem mestu, ni še nikjer objavljeno. Neuradno, po naših informacijah, pa naj bi tudi v bodoče v novomeškem podjetju izdelovali električna vozila.

In upam, da besede slovenskih političnih veljakov v zadnjih dneh niso preveč prizadele Kitajcev. Sicer se v naših koncih že začenja t.i. socialna ‘bomba.’ Namreč, v podjetju sta lahko zaposlena OBA. Če odgovorni ne veste, še sploh pa izvoljenci, vemo ljudje iz teh koncev, kjer smo doma.

Če ne ta model, pa morda kakšnega drugega. Samo politiki bodite bolj zbrani v javnih nastopih. Vi pač ne delate v proizvodnji za nekaj 100 evrov na mesec, čeprav boste že od sredine februarja pokazali neverjeten čut do delavca, pa vse do t.i. volilne tišine.

Ne glede na vse je bil Clio v Evropi najbolje prodajani avto še novembra lani. Na drugem mestu je bil sandero, ki je prav tako del francoske korporacije. In vsa Evropa ve, kje se je izdeloval najboljši Clio. In medtem ko so iz novomeške tovarne omenjeni modeli drveli proti Zahodu, so jih nekaj tisoč kilometrov JV od nas imeli več 10-tisoč na parkingu. 😉 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča