sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeMorda pa kakšno zanese tudi v naše konce ;)

Morda pa kakšno zanese tudi v naše konce ;)

Mislim na snežinke. Osrednji zimski mesec si bomo zapomnili po suhem in sončnem vremenu, že dober teden dni pred koncem januarja je bilo doseženo povprečno število sončnih ur.

Na vzhodu Slovenije se bo ponoči nadaljevalo oblačno vreme. Marsikje bo rahlo snežilo in do jutra lahko predvsem na Štajerskem in v Prekmurju zapade nekaj centimetrov suhega snega. Na zahodu bo ponoči suho in precej jasno vreme. Zjutraj bo največ sonca na Primorskem, temperature bodo od -3 do 0 stopinj. Po nižinah večjega dela Slovenije bo stopinja pod ničlo, na SZ se bo ohladilo do -7.

Dopoldne bo na SV Slovenije še rahlo snežilo, drugod bo ves dan suho. Nekaj sonca bo jutri na Primorskem, v večjem delu Slovenije pa bodo prevladovali oblaki, ki se bodo popoldne začeli trgati. Dnevne temperature bodo nizke. Na Gorenjskem, v osrednji in JV Sloveniji bo 2 stopinji, na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju pa stopinja nad ničlo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja in potisnila živo srebro do 10 stopinj Celzija.

Razmere za obisk gora ne bodo preveč ugodne, saj bo veliko oblakov. Največ sonca bo popoldne v Julijcih in na Snežniku, drugod bo oblačno in megleno. Na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah bo zjutraj in dopoldne rahlo snežilo. Še bo vetrovno, sploh v visokogorju, kjer bo pihal močan severni veter.

V torek zjutraj bo po nižinah nekaj megle, čez dan bo sončno vreme, le na severu bo nekaj oblakov. Tudi v sredo zjutraj bo marsikje po nižinah megla, ki se bo zadržala del dopoldneva. Popoldne bo povsod jasno, največ sonca pa bo na Primorskem in v višjih legah, kjer megle ne pričakujemo. Zjutraj bo okoli -5, popoldne pa +5 stopinj Celzija. V četrtek bo oblačno, a bo ostalo suho. Ponekod bo zapihal JZ veter, dnevne temperature bodo nekoliko višje. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča