ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaSlovenijaMorje vabi, gneča na mejah nekoliko manj

Morje vabi, gneča na mejah nekoliko manj

Turistična sezona je in številni se odpravljate proti morju. Čakalne dobe so na meji s Hrvaško v obe smeri. Ponekod tudi več kot 2 uri. Preverite stanje preden se odpravite na pot proti meji – TUKAJ.

Z najnovejšimi dopolnitvami odloka o pogojih vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve covida-19, začnejo v soboto, 3. julija 2021, veljati spremembe na seznamih držav, spreminjajo se tudi pogoji za prihod iz rdečih in temnordečih držav. Od 3. julija sta tako v celoti zeleni Hrvaška in Nemčija, tudi Švica in Črna gora sta po novem na zelenem seznamu.

To pomeni, da če prihajate z območja na zelenem seznamu, lahko vstopite v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Predložiti pa morate dokazilo, da ste pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivali na tem zelenem območju (na primer račun, vabilo, prijava bivanja …). Če ste Slovenijo zapustili in se vrnili prej kot v petih dneh, pa ni treba priložiti dokazila o neprekinjenem petdnevnem bivanju, ampak le za obdobje, ko niste bili v Sloveniji. Za tistega, ki ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na temnordečem seznamu (obvezna 10-dnevna karantena). Več na povezavi TUKAJ.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča