torek, 26 septembra, 2023
DomaKronikaMotorist z 2,6 promila v nesrečo, pijana voznica v zid

Motorist z 2,6 promila v nesrečo, pijana voznica v zid

V četrtek ob 15.40 so bili policisti PU Nm obveščeni o padcu motorista na območju občine Straža. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 47-letni motorist na parkirnem prostoru gostinskega lokala trčil v dva osebna avtomobila, potem pa nadaljeval z vožnjo, vijugal po cesti in pri mostu čez reko Krko padel. Poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,25 miligramov alkohola. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 28. 7. se je zgodila prometna nesreča v Žužemberku, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v oporni zid. Policisti so ugotovili, da je 27-letna voznica zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v oporni zid in v ograjo. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,54 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru v Dolnjem Kotu na območju PP Dolenjske Toplice je med 26. 7. in 27. 7. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 450 evrov.

V Starem Sejmišču na območju PP Šentjernej je v noči na 27. 7. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil mobilni telefon in suhomesnate izdelke. Lastnike je oškodoval za okoli 350 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Trnje, Jereslavec, Mihalovec, Župelevec) izsledili in prijeli 78 državljanov Afganistana, 21 državljanov Iraka, 11 državljanov Maroka, devet državljanov Konga, osem državljanov Kube, pet državljanov Rusije, tri državljane Bangladeša, tri državljane Kirgizistana, dva državljana Nepala, dva državljana Pakistana, državljana Indije in državljana Toga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča