Mraz po dolinah, ob morju in višje sonce

0
47

Ponoči bo kakšen oblak več tudi v krajih, ki so se danes kopali v soncu. A se bo tukaj do jutra že zjasnilo. Glede na solsticij oz. najadljšo noč leta, se boste po sončni vzhod morali odpraviti na Gorjance oz. 800 m nadmorske višine ali pa na Primorsko. Po nižinah bo megla ali nizka oblačnost.

Najhladneje bo v višjeležečih dolinah na severozahodu SLO ter nekaterih kraških poljih kjer bo do okoli -10 st. C, po meglenem nižinskem svetu osrednje in vzhodne SLO bo okoli -5, nekoliko topleje pa ob šibki burji na Primorskem. Megla in nizka oblačnost bosta po nižinah večji del dneva. Sonce pa bo na Primorskem in Gorenjskem, nekaj žarkov bo posijalo tudi na Koroškem.

Čez dan bo mrzlo. Temperature bodo nekaj stopinj pod ničlo. Povsem drugače bo v krajih z več sonca, kjer se bo lahko ogrelo tudi nad 5 st. C, na Primorskem do 13 st. C.

Tudi v petek bodo nižine pod megleno pokrovko, katere vrh pa bo še nekoliko nižji kot jutri. V višinah in na Primorskem bo sončno in še naprej toplo. Po jasnem jutru v višjih legah se bo v soboto čez dan postopno povsod pooblačilo, vendar bo ostalo suho. Božični dan bo v znamenju oblakov. Na SV lahko zjutraj pade tudi kakšna kaplja dežja. Jugozahodni veter bo poskrbel, da bo razmeroma toplo. Uvod v zadnji teden leta bo sončen in topel.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj