Čez dan se bo ogrelo

Čez dan se bo ogrelo

-
0 94

V teh dneh na zimo spomnijo le noči oz. jutra, ki so temperaturno primerna letnemu času, čez dan pa je marsikje nadpovprečno toplo. In tako bo še nekaj dni oz. vse do konca leta.  Toplejši zrak bo od zahoda preplavil večji del Evrope. Dnevne temperature v zahodni in osrednji Evropi ne bodo nič kaj zimske, čeprav bo po nižinah marsikje temperaturna inverzija.

Čez dan bo nekaj oblakov na SV Slovenije, na Primorskem se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost, v preostalem delu Slovenije bo sončno, po kotlinah pa bo vsaj dopoldne megla. Temperature bodo zato zelo razgibane oz. različne. Najtopleje bo na bo na JV Slovenije in na Goriškem, kjer se bo ogrelo do 9 stopinj. V Ljubljanski kotlini bo večji del dneva lahko megla, in tukaj bo okoli 3 stopinje. Medtem ko bo drugje po Sloveniji do 7 stopinj Celzija.

Razmere za obisk gora bodo jutri zelo dobre. Večinoma bo sončno, pihal bo šibak severni veter, razmeroma toplo bo. Na 1500m bo 4 stopinje, na 2500m bo -1 stopinja Celzija.

Petek bo suh, a precej oblačen. Zapihal bo JZ veter in čez dan razbil temperaturno inverzijo po nižinah, zato se bo ogrelo do okoli 10 stopinj. V noči na soboto nas bo prešla oslabljena hladna fronta, ki nam ne bo prinesla padavin. Sobota bo večinoma sončna in nekoliko hladnejša,zjutraj bodo -3 stopinje,čez dan okoli 5. Več oblakov bo ponovno v nedeljo, deloma sončen in deloma oblačen ter suh pa bo kot vse bolj kaže letošnji silvester, čez dan bo okoli 5 stopinj, v zadnjih urah starega leta pa se bo temperatura spustila pod ledišče.