Murn drugi na Coppa Dino Diddi

0
73

Kljub temu, da so novomeški mladi kolesarji med vikendom dosegli dve zmagi v Lenartu, dajemo prednost Boštjanu Murnu, ki je zasedel drugo mesto na dirki Coppa Dino Diddi, ki je v nedeljo potekala v italijanski Toskani. Anže Ravbar in Adam Jordan sta zmagala na kriteriju Mr.Bo. v Lenartu.

AGLINA: Na startu ene večjih dirk v Italiji 69^ COPPA DINO DIDDI za mlajše mladince se je v italijanski Toskani zbralo 186 kolesarjev. Zmagal je Italijan Giosue Crescioli, ki si je na 96 km dolgi progi privozil 10 sek. prednosti pred Novomeščanom Boštjanom Murnom. Dirka je posvečena italijanski legendi Lorettu Petrucciju, ki je bil zmagovalec dveh dirk Milano-Sanremo, in Pariz-Bruselj. Ima dolgo tradicijo, saj se jo vozi že od leta1948. Slovenija je na tej dirki redni gost in poleg Adrie Mobil je letos sodelovala tudi ljubljanska Radenska. Slovenski kolesarji so na tej dirki dosegli že nekaj zmag: Grega Bole (2001), Nejc Bešter
(2008) in Mitja Zupančič (2014), ki je dosegel do sedaj edino zmago za Adrio Mobil.

Po velikem mednarodnem uspehu je Boštjan Murn povedal: »Na začetku dirke sem bil zelo napet, saj je bila to zame največja dirka do sedaj. Imel sem nekaj težav na začetku dirke, ko mi padla veriga. Hitro sem odpravil težavo in še pravi čas ujel skupino. Na klanec je pobegnilo deset kolesarjev, med katerimi ni bilo nobenega našega, zato sem se odločil za napad. Pridružili so se mi še štirje kolesarji in smo složno lovili ubežnike , ki so se med tem časom popolnoma razbili. Do cilja smo polovili vse razen enega, ki mu je uspelo priti nekaj sek. pred mano. Z dirko v Italiji sem več kot zadovoljen, saj je bilo na startu kar 186 kolesarjev. Biti drugi na dirki, ki nosi ime legende in s tako tradicijo je zame velika čast«.

LENART: Na hipodromu v Lenartu so se otroške in mladinske kategorije ter elite ženske pomerile na kriteriju Mr.Bo. Krožna trasa je imela dolžino kroga en kilometer, točkovali so vsak drugi krog. Ozka in kratka proga je terjala nekaj padcev, na srečo brez hujših poškodb.​ V kategoriji dečki C je zmagal Anže Ravbar (KK ADRIA MOBIL), drugi je bil Jan Kenda (KD SLOGA 1902 IDRIJA) in tretji Igor Erdelić (BK PERFA).

V kategoriji dečki B je največ točk osvojil Adam Jordan (KK ADRIA MOBIL), drugi je bil Jaka Špoljar (KK ADRIA MOBIL) in tretji Luka Jablanovec (KK TROPOVCI).​ V kategoriji dečki A je zmagal Gaber Vandur (TANIN SEVNICA), drugi je bil Aljaž Colnar in tretji Gal Glivar (oba KK ADRIA MOBIL).

V kategoriji mlajši mladinci je zmago odnesel član PERUTNINE PTUJ Marko Hozjan, na drugem in tretjem mestu sta bila člana KK ADRIE MOBILA Martin Colnar in Gregor Bahč. Drugi danes Martin Colnar: “Današnja dirka v Lenartu je bila zelo kratka, le 16 kilometrov, kar je pomenilo, da je vse skupaj hitro potekalo. Večino točk mi je uspelo pobrati s pobegom, nekaj pa sem jih dobil v sprintu. Z zmagovalcem sva imela enako število točk, vendar sem jaz dobil en sprint manj ter se tako uvrstil na drugo mesto«.

V kategoriji starejši mladinci je prvo mesto osvojil Aljaž Jarc (KK ADRIA MOBIL). Matej Merčun (RADENSKA AS) je kljub padcu osvojil drugo mesto, tretje pa je osvojil Luka Sagadin (KK TBP LENART). Zmagovalec Aljaž Jarc: “Dirka je bila zaznamovana z veliko hitrostjo saj je bilo kar 9 sprintov za točke. V začetku sem ostal sproščen in se nisem zaganjal za prve točke. Nato sem v drugi polovici dirke uspel dobiti dva sprinta iz glavnine, proti koncu dirke pa sem se še počutil močnega, se odločil za napad in zmagal«.

V kategoriji deklice C sta se pomerili dve tekmovalki. Prva je bila Neja Kalan (KK SAVA KRANJ), druga pa Hana Kranjec Žagar (BTC CITY LJUBLJANA). V kategoriji deklice B je zmagala Eva Prevc (KK SAVA KRANJ), druga je bila Klara Čemažar (BTC CITY LJUBLJANA) in tretja Tajda Hamler (KK TBP LENART).​ V kategoriji deklice A sta prav tako tekmovali dve deklici. Zmagala je Ana Ahačič pred Tjašo Sušnik (obe KK SAVA KRANJ).
V kategoriji starejše mladinke je največ točk osvojila Saša Žavbi Kunaver, druga je bila Ula Berlan (obe BTC CITY LJUBLJANA) in tretja Maša Pia Ustar (KK ADRIA MOBIL).​

Med članicami je zmagala Alenka Novak (KK ADRIA MOBIL), druga je bila Laura Šimenc (BTC CITY LJUBLJANA) in tretja Katja Jeretina (KK ADRIA MOBIL). Člani so tokrat počivali, že v sredo pa potujejo na Češko kjer konec tedna nastopajo na East Bohemia Tour UCI 2.2
Srečko Glivar & Prijavim.se