petek, 3 maja, 2024
DomaKulturaNa Čatežu v soboto Kresnik ob Dušici

Na Čatežu v soboto Kresnik ob Dušici

KUD Popotovanje Frana Levstika Čatež to soboto vabi na edinstven dogodek Kresnik ob Dušici, na katerem bo nastopilo več kot 90 kulturnikov. Prireditev bo na športnem igrišču ob Domu Čebelica CŠOD, začela se bo ob 20.25 uri.

Gre za tradicionalno poletno prireditev na prostem, ki so jo na Čatežu oziroma v okolici pripravljali več kot deset let, po daljšem obdobju pa Čatežani obujamo praznik sonca in kulture, ki bo potekal ob Domu Čebelica. Tam se je namreč zgodil prvi dogodek KUD Popotovanje Frana Levstika po njegovi ustanovitvi pred 25-imi leti; ob tem 25-letnico praznuje Mešani pevski zbor Kres, ki bo osrednji gostitelj letošnjega Kresnika ob Dušici.

Nastopili bodo gostje, s katerimi je zbor v preteklosti že uspešno sodeloval – Tamburaški orkester Šmatrno pri Litiji, Trio Viva, dramska skupina P.L.i.N, številni inštrumentalisti in pevci. Tudi tokrat ne bo šlo brez prepleta že pozabljenih kresnih običajev in verovanj. Ob priložnosti bomo skupaj s Krajevno skupnostjo in Občino Trebnje slavnostno otvorili otroško igrišče v neposredni bližini.

V spomin na dolgoletnega direktorja podjetja TEM Čatež, gospoda Andreja Bajuk, ki se je poslovil letos – in je izjemno podpiral naše društvo, pa bodo ob klopi, posvečeni njemu, posadili brezo.

Na Čatežu v soboto Kresnik ob Dušici

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča