ponedeljek, 17 junija, 2024
DomaGospodarstvoNa čelu Revoza Jože Bele

Na čelu Revoza Jože Bele

Z začetkom leta je bil za novega predsednika uprave Revoza in direktorja tovarne imenovan Jože Bele, ki je na tem mestu nasledil dosedanjega predsednika Kaana Ozkana, so sporočili iz Revoza.

Jože Bele, 54 let, prihaja iz okolice Novega mesta in je v Revozu zaposlen že več kot 30 let. Svojo poklicno pot je začel na področju logistike, kjer je kmalu postal vodja delovne enote. Od leta 2000 je opravljal delo vodje na področju kakovosti, nato pa prevzel vodenje največjega proizvodnega obrata – montaže. Več let je vodil klub montažnih obratov skupine Renault in pri tem uspešno sodeloval tudi s predstavniki Nissanovih tovarn. Leta 2017 je nastopil funkcijo direktorja proizvodnje z več kot 2.000 zaposlenimi in bil v tej vlogi tudi imenovan za člana uprave Revoza.

Na čelu Revoza Jože Bele
Jože Bele, Revoz

Leta 1989 je diplomiral za inženirja strojništva na Strojni fakulteti v Ljubljani, nadaljeval univerzitetni študij na Ekonomsko poslovni fakulteti Maribor in pridobil diplomo univerzitetnega diplomiranega ekonomista. Leta 2007 je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani zaključil magisterij in pridobil naziv magistra ekonomskih znanosti. Na svoji poklicni poti se je veliko dodatno izobraževal, aktivno sodeloval z dobavitelji sestavnih delov in obiskoval avtomobilske tovarne v Evropi, na Japonskem in v Južni Ameriki.

Jože Bele prevzema vodenje Revoza v obdobju velike negotovosti in prestrukturiranja avtomobilske industrije. Trenutno se tovarna poleg zdravstvene krize covid-19 in krize z oskrbo polprevodnikov srečuje tudi z zmanjšanjem prodaje modelov vozil, ki se izdelujejo v novomeški tovarni. V zadnjih dveh letih je tovarna prepolovila proizvodne količine in zmanjšala število zaposlenih, kljub temu pa ostaja med največjimi podjetji v regiji in tudi v širšem slovenskem gospodarskem prostoru.

Jože Bele: »Ponudbo za vodenje Revoza sem kljub trenutno neugodnim razmeram in krizi v avtomobilski industriji sprejel z vso odgovornostjo, saj je novomeška tovarna znotraj Renaulta prepoznana kot ena najboljših. Zaposlene v tovarni odlikujejo visoka strokovnost, profesionalnost in zavezanost k doseganju vrhunske kakovosti in učinkovitosti. Prepričan sem, da je to dovolj trden temelj, da se soočimo z izzivi mobilnosti v sodobni družbi ter skupaj zagotovimo dolgoročno prihodnost tovarne in nadaljnji razvoj avtomobilske industrije v naši regiji.«

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča