Na cestah prva poletna gneča

0
82

Za nami je še drugi konec tedna, ki je bil precej sončen in topel, s tem pa je bilo prvič letos zaznati skoraj poletno gnečo na cestah z morja proti notranjosti. Za nekoliko zgodnejši odhod z morja so poskrbele plohe in nevihte, ki so najprej dosegle obalo.

Razmere na cestah/PROMET.SI

Zastoji so:
– Strnjena kolona in zastoj je na primorski avtocesti tudi med CP Nanos in Vrhniko proti Ljubljani. Zastoj je na regionalni cesti Planina – Logatec, voznikom ne svetujemo obvoza po tej cesti. Možen obvoz je po cesti Cerknica – Rakitna – Ljubljana.
– Na gorenjski avtocesti med priključkom Hrušica in predorom Karavanke proti Avstriji 4 km, občasno zapirajo predor zaradi policijske kontrole na Avstrijski strani, za Kranjsko Goro priporočamo izvoz Jesenice-vzhod.
– Na štajerski avtocesti pred razcepom Slivnica proti Mariboru, iz smeri Celja 2,5 km, iz smeri Ptuja pa pol kilometra.
– Na cestah Sečovlje – Portorož – Izola ter Dragonja – Šmarje – Koper.
– Zgoščen promet na severni ljubljanski obvoznici med razcepom Zadobrova in Tomačevim proti Bežigradu ter na zahodni obvoznici med Brdom in razcepom Kozarje proti Primorski.

Čakalna doba je na MP Dragonja, Sečovlje ter Gruškovje pri vstopu v Slovenijo približno 30 minut in se povečuje.

Daljši zastoji so na Hrvaškem proti Sloveniji. Na istrskem ipsilonu 5 km, na cesti od Buzeta proti MP Sočerga pred delovno zaporo 3 km.