Na Dunaju in Balatonboglarju zvenela Zdravljica

0
103

Ta konec tedna so se mladi rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka udeležili dveh
mednarodnih turnirjev.

V četrtek, 1. septembra, se je na tri dnevni turnir odpravilo 37 rokometašev različnih starostnih ekip. Trenerja David Lipoglavšek in Iztok Adamčič sta na Dunaj odpeljala štiri ekipe in sicer dečke letnika 2005, 2004, 2003 in 2002, ki so znova poskrbeli, da je sredi avstrijske prestolnice kar dvakrat zapovrstjo zazvenela slovenska himna.

Turnir Schmeltz 2016 so v močni konkurenci osvojili rokometaši letnika 2004 in rokometaši letnika 2002. David Lipoglavšek, trener dečkov letnika 2005 in 2004:” Fantje letnika 2005 so prvič igrali “veliki rokomet”, saj so še lani igrali mini rokomet, tako, da je seveda na igrišču bila na trenutke še manjša zmeda. Na splošno lahko povem, da sem zadovoljen s prikazanim, saj so fantje s tekme v tekmo prikazovali boljše predstave in si tako nabrali prepotrebne izkušnje pred začetkom lige. Odigrali 5 tekem proti starejšim ekipam, katerih se niso ustrašili in na trenutke prikazali že nekaj lepih potez. Leto starejši rokometaši pa so prikazali zelo všečno igro v napadu in brez težav premagali vse svoje nasprotnike.

Odigrali so šest tekem in prav na vseh slavili. Veseli me, da so fantje prav v vse tekme odšli brez podcenjevanja do nasprotnika in se že od prve minute borili kot levi v obrambi. Nas pa seveda čaka še kar nekaj dela do začetka sezone, ki se začne v začetku oktobra”. Tudi trener Iztok Adamčič je bil s prikazanim
zadovoljen, saj je svoje zmagovalce, varovance letnika 2002 upravičeno pohvalil. ” Ko so fantje igrali zbrano in brez tehničnih napak, so igrali res vrhunski rokomet. Odpraviti pa je potrebno tiste črne minute, ko ekipi ne gre in tone iz ene napake v drugo. Turnir nam je prav prišel, saj je ekipa prvič letos zaigrala skupaj, že naslednji teden pa se začne liga”.

Ekipi kadetov in mladincev pa sta se v soboto in nedeljo udeležili mednarodnega rokometnega
turnirja 2. NEKA – KUPA Nadorfi Emlektorna 2016, ki je potekal v kraju Balatonboglar na
Madžarskem. Vsaka ekipa, ki sta jo vodila trenerja Robi Cvikl in Samo Jug, je odigrala po tri
tekme. Mladinska ekipa je zaradi okrnjene zasedbe in poškodb vse tri tekme izgubila, ekipa
kadetov pa je premagala močne nasprotnike in osvojila 1. mesto. Najboljši igralec turnirja na
Madžarskem je bil Tilen Kukman.

Rezultati tekem – KADETI:​
MRK KRKA – Balatonfüred 28: 24 ( 14:12)​
Veszprem : MRK KRKA 19:30 ( 8:16))​
MRK KRKA- Neka 24:21 (12:11)
Rezultati tekem – MLADINCI:​
MRK KRKA – Balatonfüred 29:30 (9:15)​
MRK KRKA – Neka 23:32 ( 10:13)​
Veszprem- MRK KRKA 33:18 ( 15:9)

Za vse sodelujoče selekcije je bilo gostovanje na omenjih turnirjih uvod v skorajšnji začetek
državnega prvenstva, poleg tega pa izkušnja več v poznavanju rokometnih veščin.