Na Gorjancih medved huje poškodoval lovca

45
6387

Okoli 20. ure se je na Gorjancih zgodila nesreča. Kot smo neuradno izvedeli je lovca presenetil medved in ga poškodoval. Po naših neuradnih informacijah je kosmatinec poškodoval 54-letnega lovca Lovske družine Gorjanci. Poškodovanega lovca so reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto odpeljali v Urgentni center Nm.

Po naših informacijah se je napad zgodil med Gospodično in ‘fabriko,’ v smeri Vahte oz. pri drevesnic pri t.i. ‘vratcih.’ Informacijo o napadu na lovca so za DolenjskaNews potrdili na novomeškem OKC Policijske uprave Novo mesto. Izvedeli smo, da je medved lovcu zadal najmanj tri rane. Najhujšo poškodbo je lovec utrpel v predelu noge. Izvedeli smo še, da so poškodovanega z operativnim posegom oskrbeli v novomeški bolnišnici. Ativirana je bila ekipa za odstrel medveda. Lovec je bil sam na preži, po soočenju z medvedom pa je poklical prijatelja, ki je o dogodku obvestil novomeški Regijski center za obveščenje.

Vsekakor po Gorjancih previdno. V teh počitniških dneh so številni na območju Gorjancev, tako pohodniki kot tudi ostali ljubitelji narave.

Na Gorjancih medved napadel lovca

45 KOMENTARJI

 1. To je grozno, kaj je s tem svetom? Najprej teroristični izpad v Bruslju, pa v Nici, v Nemčiji, Franciji in zdaj so še medvedje znoreli in še oni terorizirajo okoliško prebivalstvo. To je nevzdržno. Na kamion pa poslat v Afriko pa naj se tam klestijo z levi in orangutani.

  • Da govorim cez lovce, ne rabim vedt, za kaj se je slo. To lahko kadarkoli, sem se ze prevec nagnusnih zgodb naposlusala. Pa na Gorjance grem lahko tud kadarkoli, ker grem gor s spostovanjem do vsega zivega. Ce pa srecam kaksnega medota, ga pa na Gospodicno na pir povabim, bova skupaj kaksno cez lovce rekla.

 2. najprej se vprasajmo, kdo posega v cigav prostor, potem pa iscimo krivca. LOVEC je z razlogom lovec. ceprav nikomur ne privoscim poskodb, ampak to kar sejes, to tudi zanjes. DEJSTVO! Kaj pocne lovec ob 20. uri s pusko naokoli? Lovec lahko ustreli medveda, zakaj torej medved ne bi smel braniti svojega prostora in poskodovati cloveka? ce bi lovci opravljali tisto, kar bi morali, bi medvedi imeli dovolj hrane tam, kjer ne ogrozajo nikogar. ker pa je lovcu prioriteta trofeja in slika, ko ubije neko mrcino, pa se glavne skrbi, bi jih morali imeti, razmeglijo v kozarckih rujnega!

 3. Nobene pravice nimajo za odstrel medveda. Kkašna logika je to, da greš v gozd na njegov teritorij in se potem čudiš, zakaj se je branil? Ti lovci so vsi duševno moteni.

  Pišite Lovski koči Gorjanci in jih kličite, da ustvarimo pritisk. Naj se zavejo da je to kar počnejo sramotno: 041 540 204 / alojz.dragan@gmail.com

 4. Nujno je treba pisati na Ministrstvo. Medved ni naredil ničesar narobe, lovec je zašel na njegov terirorij ob 20h zvečer. Medved sploh ni bil tako blizu urbanemu naselju!

  Streljajo lahko le, če jim MKGP dovoli izredni odstrel. Čim več apelov naj gre tja! Ajde v akcijo 😉

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
  Dunajska 22
  1000 Ljubljana
  T: (01) 478 90 00
  F: (01) 478 90 21
  E: gp.mkgp@gov.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj