Na Hrvaškem nove okužbe, med njimi ni turistov

0
460

Na Hrvaškem so potrdili 18 novih okužb s koronavirusom,  je na novinarski konferenci povedal hrvaški minister za zdravje Beroš. Testirali so 276 oseb. Trenutno je na Hrvaškem 205.000 turistov, a nihče ni okužen z novim koronavirusom.  Skupaj je na Hrvaškem obolelih 2317 ljudi, aktivno bolnih pa je 71.  Na vprašanja novinarjev, ali se testira dovolj ljudi, so epidemiologi in pristojni zagotovili, da so testirani vsi, ki to morajo biti.

O morebitnem zapiranju meja je hrvaški notranji minister Božinović danes pojasnil, da vsak dan analizirajo razmere: “Žarišča so v sosednjih državah. Na Hrvaškem smo ustavili širjenje, ampak Hrvaška se odpira in je trenutno v fazi sobivanja z virusom, v kateri moramo zaščititi rizične skupine. Prihod turistov je izjemno pomemben za nas. Španija se je danes odprla za vse EU turiste, čeprav so včeraj imeli več kot 300 novih primerov in sedem smrtnih primerov. Nemčija je recimo postavila kriterij 50 okuženih na 10.000 prebivalcev.”

Strožji je tudi nadzor na mejah z BiH in Srbijo. Kot je pojasnil Davor Božinović, so vstop zavrnili kar 70 % potnikom iz teh dveh držav. Oblasti uradno še zanikajo, da bodo uvedle še strožje ukrepe, a kot poročajo hrvaški mediji, se omenja možnost obvezne samoizolacije za državljane Hrvaške po vrnitvi iz BiH in Srbije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj