četrtek, 1 junija, 2023
DomaLokalnoNa JV Slovenije potresna 'budnica' drugega maja

Na JV Slovenije potresna ‘budnica’ drugega maja

Ob 7.54 uri so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,1 v bližini Brežic, 79 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Brežic, Krškega in okolice, Kostanjevice na Krki in v Šentjerneju. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Potres na obratovanje Nuklearne elektrarne Krško ni vplival. Merilni instrumenti v elektrarni so ga zaznali, preventivni pregled pa je pokazal, da odstopanj ali drugih vplivov na delovanje ni bilo, so sporočili iz Uprave RS za jedrsko varnost. Nek tako nadaljuje z obratovanjem.

Še pred tem so trije šibkejši sunki prvega maja ‘prebujali’ območje Trebnjega. Najmočnejši je bil ob 5.14 uri in je imel magnitudo 1,9. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Trebnjega, Mirne Peči, Novega mesta, Straže, Dolenjskih Toplic, Žužemberka, Litije. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). (ARSO)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno