Na Kočevskem volkovi pokončali najmanj 20 ovac

Na Kočevskem volkovi pokončali najmanj 20 ovac

-
0 205

Iz Civilne iniciative Aktivna Kočevska so sporočili, da se je ponoči v Željnah pri Kočevju v neposredni bližini naselja in otroškega igrišča zgodil nov pokol ovac. Drobnico so napadli na pašniku s tudi več kot dva metra visoko ograjo, ki je dodatno varovana z električnim pastirjem.

Kot navajajo, je trop volkov lastniku Cvetu Štimcu pokončal najmanj 20 ovac, od tega več kot deset brejih. Točno število še vedno ni znano, ker se je čreda razbežala, tako da nekatere poškodovane ovce še vedno iščejo.

Zato ponovno pozivajo oba pristojna ministra ter vlado k bolj odločnim ukrepom. “Nas ne zanimajo očitki in vprašanja iz Bruslja, kaj se gremo z volkovi. Nas zanimata samo naša varnost in varnost našega premoženja. Če so lovske organizacije nesposobne, da izvedejo takojšen odstrel, potem naj vlada odredi, da to storita policija ali vojska. Če ne bo učinkovitih ukrepov, bo prišlo do upravičenega samoorganiziranja prebivalcev in bomo sami poskrbeli za to, da se odstrani razbohoteno populacijo volkov,” so ostro zapisali.

(foto: Arhiv DolenjskaNews)