Na Miklavžu prijeli večjo skupino, konec tedna 108 ilegalcev

0
3450

Po naših neuradnih informacijah so v zgodnjih večernih urah na območju Gorjancev policisti izsledili večjo skupino ilegalcev oz. oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za okoli 50 oseb, ki so jih izsledili na območju Miklavža.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so  med 26. 7. in 29. 7. so policisti Policijske uprave Novo mesto med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gorjancev, Drenovca, Slovenske vasi, Miličev, Miklarjev, Kapel, Sečjega Sela in Metlike izsledili in prijeli 104 tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 50 državljani Bangladeša, 39 državljani Pakistana, desetimi državljani Irana, dvema državljanoma Turčije in po enim državljanom Poljske, Nemčije in Albanije, še niso zaključeni.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so v noči na 27. 7. v Brežicah ustavljali voznika osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Kršitelj znakov  policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo.
Zapeljali so za njim in ga izsledili na enem izmed parkirnih prostorov v Brežicah. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik v avtomobilu prevaža štiri državljane Pakistana in državljana Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj