Na Muljavi letos Sosedov sin

0
275

Že 38 let zapored Muljavci vsako leto stopimo skupaj, da ustvarimo nepozabno vzdušje, ki ga lahko pričara le gledališče pod milim nebom.

Pod okrlijem zvezdnih noči bomo v naslednjih tednih v naravnem amfiteatru pred Jurčičevo domačijo uprizorili najlepšo pripoved Josipa Jurčiča, ki jo je objavil pred natanko 150 leti.

Sosedov sin je zgodba o trdnem slovenskem kmetu, ki ima hčerko edinko, ta pa se zagleda v postavnega sosedovega fanta, kar očetu ni prav nič po volji.  Situacija, ki že sama po sebi vabi k zapletu, vrednem ogleda, sploh v romantičnem gledališču pod zvezdami in v pristnem dolenjskem narečju. Premiera bo v petek, 22. junija.

Vabljeni, da se z nami vrnete v čas brez mobilne tehnologije, ko so sporočila prenašali posebneži in vaške klepetulje; ko so bili otroci pokorni staršem, starši pa so v vsakem trenutku vedeli, kaj je najboljše za otroka, tudi pri izbiri življenjskega sopotnika.

Premiera je bila v petek, 22. junija 2018,

ponovitve: 23. junija,

29. in 30. junija,

6. in 7. julija.

Vse predstave se pričnejo ob 21. uri

Letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi.

Predstava v primeru slabega vremena odpade.

Vstopnice lahko kupite na dan prireditve, in sicer dobro uro pred začetkom predstave, ko se odpre blagajna pred Letnim gledališčem.

Vabljeni v deželo Desetega brata in se prepričajte, da so najlepše pripovedke nastajale že v času, ko je bila Reka ljubezni še čisto navadna reka…