sobota, 27 aprila, 2024
DomaKronikaNa njivah straža? Tatovi temeljito pobirajo pridelek

Na njivah straža? Tatovi temeljito pobirajo pridelek

Policisti PU Nm so na številki policije sprejeli 113 sprejeli 240 klicev, od tega je bilo 89 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Novomeški policisti obravnavajo tatvino poljščin, ki se je zgodila v Srebrničah. Tam so med vikendom neznanci iz rastlinjakov pobrali okoli 100 kg paradižnika, 15 kg paprike in 15 kg solate. Lastnikov so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Na območju Uršnih sel in Laz so med vikendom neznanci iz njive pokradli okoli 200 kilogramov aronije in lastnikom povzročili za več kot tisoč evrov škode.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali devet prometnih nesreč, od tega eno z lažjimi poškodbami.

Okoli pol šeste popoldne se je zgodila prometna nesreča na Gubčevi ulici v Brežicah. Po prvih ugotovitvah brežiških policistov naj bi 55 letna voznica osebnega avtomobila v križišču izsilila prednost 61-letnemu kolesarju. Kolesar je trčil v avto in padel po cesti, pri tem pa se lažje poškodoval. Oskrbeli so ga v brežiški bolnišnici. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili pri nobenem od udeležencev. Voznici osebnega avtomobila bodo napisali plačilni nalog.

Prometni policisti so ponoči na Čatežu ustavili voznika iz Hrvaške, ki je imel na avtu pripet lahki priklopnik. Na številko 113 so policisti prijeli klic o vozniku, ki pelje po avtocesti proti Obrežju brez prižganih luči na prikolici. V postopku so policisti ugotovili, da je šlo za tehnično napako, zaradi katere je občasno prekinjalo luči. Ker jo je lahko voznik odpravil takoj na kraju samem, zato so mu izrekli opozorilo.

Metliški policisti bo uvedli postopek o prekršku zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov zoper 54-letnega voznika osebnega avtomobila iz Bereče vasi. Nekaj po sedmi so ga na podlagi klica občana na 113, da po Dragomlji vasi vozi avto brez registrskih tablic, zalotili na vožnji voznika, ki je imel na avtu preizkusne tablice. Voznik ni upošteva modre luči in zvočnih signalov policistov, nadalje pa so še ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kršitve javnega reda

Brežiški policisti so popoldne na Bizeljskem napisali plačilne zaradi kršitve javnega reda in miru trem osebam, ki so se najprej sprle, nato pa začele še fizično obračunavati. Po prvih ugotovitvah naj bi prišlo do spora med sorodniki glede plačevanja položnic.

Krški policisti obravnavajo vandale, ki so pred trgovskim centrom v Leskovcu pri Krškem s spreji poškodovali klopi, prometne znake, luči. Za storilci, ki so jih nadzorne kamere posnele pri dogajanju, policisti še poizvedujejo.

Brežiški policisti si popoldne nudili pomoč ribiškemu čuvaju, ki je v Dolenji Pirošici ob reki Krki zalotil 14-letnika, ki je lovil ribe brez dovolilnice. Mladenič si bo prislužil obdolžilni predlog, ker naj bi bil nesramen do ribiškega čuvaja in kazen zaradi ribolova brez ustrezne dovolilnice.

Policisti iz Šentjerneja so zvečer napisali plačilni nalog 29-letniku, ki je na Trdinovi v Šentjerneju predvajal glasno glasbo ter s tem motil okolico.

Kriminaliteta

V noči iz ponedeljka na torek so črnomaljski policisti pomagali ekipi nujne medicinske pomoči pri oskrbi dveh poškodovanih oseb v Ručetni vasi. Tja so bili napoteni zaradi obvestila o poškodbi z nožem. Na kraju so ugotovili, da sta se dva znanca, ki sta se družila čez dan in nato ob steklenici še pozno v noč, zaradi neznanih razlogov porezala z noži. Pri tem nihče ni bil huje poškodovan, so pa policisti morali pomagati reševalcem, ker je bil eden od njiju, star 33 let, pri tem agresiven. Oba so zdravstveno oskrbel, nihče naj ne bi bil huje poškodovan, okoliščine dogodka pa še preiskujejo.

Popoldne so neznanci izpred trgovskega centra v Semiču ukradli električni skiro znamke Ring, vreden okoli štiristo evrov. Lastnik ga je pustil pred trgovino, ko se je čez nekaj minut vrnil, pa je ugotovil, da ga je nekdo odpeljal.

Policisti iz Brežice obravnavajo kaznivo dejanje grožnje. Popoldne so na številki 113 prejeli klic o moškemu, ki naj bi v Cerkljah ob Krki grozil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da naj bi 42-letnik iz Kerinovega Grma grozil 27-letnemu domačinu, zato ga bodo kazensko ovadili, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča