Na območju PU Nm prijeli 106 ilegalcev

0
1223

Policisti Policijske uprave Novo mesto smo v zadnjih 24 urah na območju Bele krajine, Posavja in Dolenjske na 15 različnih lokacijah izsledili in prijeli 106 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli smo tudi dva državljana Ukrajine, ki sta šest tujcev nameravala prepeljati v notranjost države. Pri zahtevnem in odgovornem delu varovanja državne meje so nam v veliko pomoč obvestila naših občanov. Prav prebivalci ob meji so namreč tisti, ki najbolje poznajo svoje okolje in znajo oceniti, kdaj gre za sumljive osebe ali vozila, ki v to okolje ne sodijo. Za klice, obvestila in pomoč se vsem zahvaljujemo in prepričani smo, da bomo v partnerskem sodelovanju z občani tudi v prihodnje uspešno in učinkovito varovali državno mejo, sporočajo s PU Nm.

V nadaljevanju podrobnosti prijetja tujcev:
Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Črnomelj so okoli 17. ure na območju Vrčic ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da dva državljana Ukrajine v vozilu prevažata šest državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Ukrajine so kriminalisti odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policisti so v bližnjem gozdu izsledili in prijeli še pet državljanov Pakistana in štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Na območju PU Nm prijeli 106 ilegalcev
zaseženo vozilo tihotapcev (foto: PU NM)

Policisti PMP Obrežje so izsledili državljana Severne Makedonije, ki se je na območju mejnega prehoda poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gornjega Suhorja pri Vinici, Brega pri Sinjem vrhu, Ručetne vasi, Semiča (PP Črnomelj), Globokega, Jesenic na Dolenjskem (PP Brežice), Maharovca (PP Šentjernej), Rateža (PP Novo mesto) in Rosalnic (PP Metlika), izsledili in prijeli še 91 tujcev ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 73 državljani Pakistana, 16 državljani Bangladeša in dvema državljanoma Afganistana še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj