Na območju PU Nm prijeli že 24 tihotapcev ilegalcev

0
1016

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 7. 7. pri naselju Gregovce izsledili in prijeli dvajset tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so tudi 25-letnega državljana Hrvaške, ki je skupini tujcev omogočil nezakonito prehod državne meje in jih peš vodil v notranjost države. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, nadaljujejo z zbiranjem obvestil, po zaključeni preiskavi pa ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Policijski postopki z desetimi državljani Iraka, štiri državljani Irana in po dvema državljanoma Sirije, Nepala in Bangladeša, še niso zaključeni.

V noči na 6. 7. so pri Jeleniku ustavili osebni avtomobil avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Slovenije v avtomobilu prevaža štiri državljane Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. V bližini so ustavili še Volkswagen passat slovenskih registrskih oznak, v katerem sta bila še dva državljana Slovenije, ki sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev. Kriminalisti so avtomobila zasegli in trem osumljencem sprovajanja odvzeli prostost in jih pridržali. Po zaključenem pridržanju jih bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, mladoletne tujce, ki so zaprosili za mednarodno zaščito pa so odpeljali v azilni dom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v letošnjem letu med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 24 osumljencev kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. V večini primerov je bilo ugotovljeno, da so tujci peš nezakonito prestopili državno mejo, osumljenci pa so jih z vozili pričakali v bližini meje in jih poskušali prepeljati v notranjost države. Med osumljenci je bilo največ državljanov Slovenije in Hrvaške.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj