Na prvi jesenski dan že minus

35700
250

Začela še koledarska jesen, ki pa je bila ponekod bolj zimska, vsaj zjutraj. Živo srebro se je na Kredarici spustilo pod ničlo, in sicer so izmerili -2.7, na Babnem polju -0.4. Hladno je bilo tudi na Brniku 4, v Celju 5, v Ljubljani 6.5, v Kopru pa 11.4 stopinje C.

Na JV Slovenije se je jutro začelo pri 6 stopinjah. V ptek bo sprva pretežno jasno, le na Primorskem bo nekaj oblačnosti. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo od severa zmerno pooblačilo, zjasnilo pa se bo na Primorskem. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 19 do 23 stopinj C.

V soboto in nedeljo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, jutro bo ponekod megleno. Čez dan bo do 23 stopinj Celzija.

Do srede bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. V sredo se bo čez srednjo Evropo proti jugovzhodu pomikala hladna fronta, ki pa bo naše kraje le oplazila. Za njo se bo od zahoda prehodno spet razširil anticiklon, ki bo proti koncu tedna slabel.

Prevladovalo bo sončno vreme, v jutranjem času bo po nižinah megleno. V sredo bo prehodno nekaj več oblačnosti, dež pa bo malo verjeten. Jutranje temperature bodo okoli 10, popoldanske pa malo nad 20 stopinj C. Ob koncu tedna bodo padavine postale verjetnejše, a ne kaže na večjo količino.

(arso)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj