Na prvi tekmi SP v odbojki nepogrešljivi borci s Krasa

0
205

Zagotovo so odlike ljudi v Sloveniji požrtvovalnost, pomoč, odpovedovanje in naši športniki. Mesec dni po koncu največje ognjene stihije Slovenije, ko je približno 1500 pripadnikov slovenskih služb za zaščito in reševanje, največ je bilo članov prostovoljnih društev, pogasilo požar, ta petek prihaja v ljubljansko dvorano Stožice. Na ogled prve tekme slovenske odbojkarske reprezentance na svetovnem prvenstvu proti Kamerunu. V znak zahvale so jih povabili slovenski odbojkarji osebno, ki so že tretji dan požara klicali na Kras in se kljub pripravam na prvenstvo ponudili kot prostovoljci!

Pozdravljeni,

pred enim mesecem ste s tega naslova prejemali, velikokrat tudi zaskrbljujoča sporočila in informacije s Krasa, o največjem požaru v Sloveniji. Tokrat pa dovolite, da vam predstavimo eno lepšo, prijetnejšo zgodbo, ki se je  začela že takoj, prve dni, ognjene stihije v tem delu naše dežele, ko so ognjeni zublji kazali vso svojo uničujočo moč je v regijski štab civilne zaščite za severno Primorsko poklical naš dolgoletni odbojkarski reprezentant, legendarni organizator igre Dejan Vinčić.  Povedal je, da je  celotna reprezentanca, ki se je ravno zbrala na pripravah pred domačim svetovnim prvenstvom, pripravljena priti pomagati na goreči Kras. Karkoli. Toda razmere na požarišču so bile, tudi zaradi številnih neeksplodiranih ubojnih sredstev še iz I. svetovne vojne, tako nevarne, da smo se našim najboljšim odbojkarjem, pa tudi drugim številnim posameznikom, ki so ravno tako želeli pomagati, morali zahvaliti.

Na prvi tekmi SP v odbojki nepogrešljivi borci s Krasa
Jan

Ob tem smo jim sporočili, da bodo vsi še kako dobrodošli kasneje, ko se bo začelo čiščenje pogorišča in pogozdovanje. A tu se zgodba še ni končala. Odbojkarska reprezentanca se je med prvimi odzvala tudi ob akciji treh občin, ki so bile prizadete v tem požaru, Skupaj za Kras in za dražbo namenila dres Dejana Vinčića s podpisi vseh odbojkarjev /na fotografiji /. Porodila pa se je  še ideja, da bi vse junake, ki so se na Krasu tako in drugače kar 17 dni borili z ognjeno stihijo, povabili na uvodno tekmo na domačem svetovnem prvenstvu. Rečeno – storjeno.  In tako bodo v petek, na tekmi s Kamerunom, naše  izjemne, tako in drugače,  odbojkarje  s tribun spremljali in spodbujali tudi številni gasilci in gasilke iz vse Slovenije ter pripadniki ostalih enot in služb  sistema  zaščite in reševanja, ki so bili dejavni na Krasu. In tako največji športni dogodek pri nas dobiva še novo dimenzijo. Sicer pa odbojkarje in gasilce dobesedno povezuje tudi mladi Klemen Šen. Prostovoljni gasilec /PGD Dolnji Logatec/  je namreč po celodnevnem gašenju na Krasu,         naslednji dan zaigral /z Nejcem Zemljakom/ na državnem prvenstvu v odbojki na mivki. In postala sta državna prvaka. v petek se začenja pisati nova zgodba, prežeta z zmagovito energijo s Krasa, so zapisali pri CZ Severne Primorske.