četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaNa 'pumpah' je gneča

Na ‘pumpah’ je gneča

Na bencinskih servisih zaradi napovedane podražitve goriv zaznavajo povečano povpraševanje, a ob tem mirijo, da z vidika stabilnosti oskrbe ni potrebe za paniko. So pa na Petrolu potrdili, da bodo cene zvišali. Kot pravijo, bodo te primerljive s cenami goriva v Avstriji in na Hrvaškem. Domnevno naj bi se cena 95-oktanskega bencina dvignila na 1,6 evra, cena dizla pa na 1,8 evra, kar je največ doslej. Tudi na bencinskih servisih OMV beležijo močno povečano povpraševanje in količinski odjem goriv. V nekaterih krajih že prihaja do kratkoročnih izpadov zalog.

Kot so pojasnili v družbi Petrol, danes na določenih prodajnih mestih zaradi povečane prodaje prihaja do kratkoročnih izpadov zalog, a se vseskozi trudijo, da bodo vsa prodajna mesta ustrezno oskrbljena že tekom dneva. Obenem so zaradi povečane prodaje na tovrstnih prodajanih mestih že povečali tudi dobavo goriva, so dodali.

Ob tem mirijo, da, kar se tiče stabilnosti oskrbe, ni potrebe za paniko in vrste na prodajnih mestih, saj ni nobene potrebe, da bi potrošniki krepili svoje zaloge goriv oziroma spremenili svoje običajne navade za oskrbo z gorivi. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča