sreda, 29 maja, 2024
DomaKronikaNa 'slavki' ukradli clia

Na ‘slavki’ ukradli clia

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 24. 3. in 27. 3. posredovali v 198 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 594 klicev. Obravnavali so 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 32 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešanih oseb, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče odklonil preizkus

25. 3. nekaj po 9. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sotesko in Dvorom. Policisti PP Dolenjske Toplice so opravili ogled in ugotovili, da je 27-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Novo mesto so 24. 3. okoli 18.30 na območju Brinja zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 43-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršiteljema zasegli mopeda

Med kontrolo prometa v Dolenji Nemški vasi so policisti ustavili voznika mopeda. Ugotovili so, da 31-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,35 miligramov alkohola. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Šentjernejski policisti so 26. 3. na cesti med naseljema Vrbovce in Volčkova vas kontrolirali voznika mopeda, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Ugotovili so, da gre za 22-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Policisti PP Krško so 26. 3. nekaj po 15. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

26. 3. okoli 17. ure so brežiški policisti na območju Boršta ustavili voznika osebnega avtomobila Volswagen passat. 37-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Z ograjenega pašnika na Dolžu je v noči na 24. 3. nekdo odtujil tri ovce.

Med 10. 3. in 23. 3. je v Tomažji vasi neznanec vlomil v nenaseljeno hišo in odtujil motorno žago. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

24. 3. je s parkirnega prostora stanovanjskega bloka na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo odtujil osebni avtomobil Renault clio, črne barve, registrskih oznak NMFE-597.

Na območju Lopate (PP Dolenjske Toplice) je v noči na 25. 3. neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil 250 evrov.

V naselju Laze na obočju PP Novo mesto je 25. 3. med 18. in 19. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča