Na slovenski pentlji 9 ekip serije World Tour

Na slovenski pentlji 9 ekip serije World Tour

-
0 135

Konkurenca na 25. izvedbi dirke Po Sloveniji se je še povečala! Na dirki bo nastopila tudi zasedba UAE Team Emirates, s tem pa se je skupno število ekip serije World Tour na slovenski pentlji povečalo na 9!

Letošnja dirka Po Sloveniji bo ena izmed najmočnejših postaj serije UCI Europe Tour, saj bo na njen nastopilo kar 9 ekip s statusom World Tour, 5profesionalnih kontinentalnih ekip, 7 kontinentalnih ekip ter reprezentanca Slovenije.

Ekipa UAE Team Emirates je v preteklosti že dirkala na slovenskih cestah, predvsem po zaslugi Jana Polanca pa je ekipa dobro poznana tudi domačim kolesarskim navdušencem (Jan sicer še ni potrjen za nastop na dirki). Ekipe ni bilo na originalnem seznamu nastopajočih, z 22 ekipami, ki so že potrdile prisotnost pa je bilo težko poiskati prosto mesto. Vendar se je zdaj le pokazalo odprto mesto ter tako ekipa, kot organizatorji so zagrabili priložnost in ekipo vključili na dirko.

Končna štartna lista bo potrjena tik pred samo dirko, saj se ekipe pogosto zelo pozno odločajo kdo bo nastopil in s kakšno taktiko bodo dirkali. Že sedaj pa je jasno, da bo zmago iz sezone 2017 branil Poljak Rafal Majka. Na seznamu prvokategornikov pa so za zdaj še Primož Roglič, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Caleb Ewan, Matej Mohorič, Luka Mezgec in Jani Brajkovič. Zagotovo pa bo v Sloveniji dirkalo še več zvezdnikov!

Hiter pregled ekip

World Tour:
Bora – hansgrohe
LottoNL-Jumbo
Dimension Data
Katusha – Alpecin
Mitchelton-Scott
Bahrain Merida
EF Education First-Drapac p/b Cannondale
Team Sunweb
UAE Team Emirates

Profesionalne kontinentalne ekipe
Androni – Sidermec – Bottecchia
Nippo Vinni Fantini Europa Ovini
Gazprom RusVelo
Israel Cycling Academy
CCC Sprandi Polkowice

Kontinentalne ekipe
Adria Mobil Cycling
Ljubljana Gusto Xaurum
Dukla Banska Bystrica
Elkov Author Cycling Team
Meridiana Kamen Team
Sangemini MG.Kvis
My Bike – Stevens

Nacionalna ekipa
Reprezentanca Slovenije

Foto: Vid Ponikvar / Sportida