Na SP v kolesarstvu kar pet Dolenjcev

0
237

Od 18. do 25. septembra bo SP v kolesarstvu. Kolesarska zveza Slovenije je pred odhodom na svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu razkrilo svoje adute. V Wollongongu v Avstraliji druga kolesarska sila ne bo nastopila v polni zasedbi, a zato z vročim favoritom za mavrično majico. Luka Mezgec se je poškodoval pred dvema tednoma na VN Plouayja (Bretanje). Primož Roglič je prejšnji torek padel v sprintu 16. etape in je moral zaradi poškodb odstopiti. V začetku leta se je SP-ja veselil tudi Matej Mohorič, ki pa ga je izločil covid med Dirko po Franciji, po kateri je zbolel še za mononukleozo.

Tadej Pogačar bo kapetan slovenske članske ekipe, v kateri pa bo skupaj le šest kolesarjev, četudi Sloveniji pripada osem mest na cestni dirki elite. Poleg svežega zmagovalca Velike nagrade Montreala bodo v Wollongongu v nedeljo, 25. septembra, za Slovenijo nastopili še Jan Tratnik, Domen Novak, Jan Polanc, Jaka Primožič in David Per.

Na svetovnem kolesarskem prvenstvu v avstralskem Wollongongu bodo za reprezentanco Slovenije nastopili tudi kolesarji novomeškega KK Adria Mobil: David Per med člani, Boštjan Murn med mlajšimi člani in Žak Eržen ter Aljaž Turk med mladinci.

(foto: KZS)