torek, 18 junija, 2024
DomaŠportNa treningu grd padec Petra Prevca

Na treningu grd padec Petra Prevca

V Planici je trening skakalcev na veliki napravi. Po treh serijah bo na podlagi teh izidov znana ekipa Slovenije za četrtkove kvalifikacije. Med drugim skokom pa je grdo padel Peter Prevc, ki pa se ni težje poškodoval.

Po zdravstveni oskrbi v Planici so Petra Prevca s helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so zdravniki opravili dodatne preiskave. “Ob padcu je na srečo utrpel le udarce, zaradi katerih čuti bolečine, ter lažji pretres možganov,” so sporočili pri SZS. Zaradi tega bo ostal na opazovanju.

Trener slovenske vrste Robert Hrgota je potrdil prve domneve, da se je Prevcu snel zatič smučke, kar je bil razlog za padec. “Snel se mu je klinček, zakaj, bomo pogledali. Ampak konec koncev to ne spremeni dejstva, da je Peter grdo padel, in jaz samo upam, da bo z njim vse v redu in se bo čim prej vrnil še močnejši,” je dejal Hrgota.

Dodal je, da je bil padec videti res hud. “Ni bilo prijetno videti takšnega padca. Ko sem videl tisto smučko, sem se obrnil stran, saj takšne stvari res nerad gledaš, še sploh pa pri svojem tekmovalcu. Tega res ne privoščiš nikomur, sploh pa ne Petru.”

S snežnimi sanmi so ga odpeljali na pregled v mobilno vojaško bolnišnico Rolo, ki jo je Slovenska vojska postavila v sami Planici ravno za potrebe svetovnega prvenstva.

“Peter Prevc je po padcu pri zavesti in se normalno pogovarja. Odpeljali so ga v Rola bolnico, kjer ga bodo pregledali,” so zapisali pri SZS.

(foto: Twitter)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča