Na tretji etapi od naših najboljši Finkšt

0
52
- Aktion/Rennszene - Querformat - quer - horizontal - Event/Veranstaltung: - Ort/Location: - Region:- Land/Country: - Datum/Date: 2022

Tretjo etapo kolesarske dirke po Madžarski je tako kot je bilo za pričakovati odločil ciljni sprint. Skoraj neverjetno je, da je vrstni red na prvih treh mestih takšen kot dan prej. Etapo od Sárospataka do Nyíregyháze, dolgo 154 km, z enim gorskim ciljem tretje kategorije kmalu pa startu in dvema letečima ciljema, je dobil Nizozemec Fabio Jakobsen pred Francozom Rudyem Barbierom in Belgijcem Sasho Weemaesom.

Vsi Slovenci na dirki so v cilj prišli v času zmagovalca. Najboljši je bil Tilen Finkšt na 18. mestu, Gal Glivar je bil 62., Kristijan Koren 75., Kristjan Hočevar 78., David Per 97. (vsi Adria Mobil), Luka Mezgec (BikeExchange – Jayco) pa 112. Madžar v dresu novomeškega kluba, Viktor Filutás, je na 116. mestu zaostal 23. sekund.

Rumeno majico vodilnega na dirki je z današnjo zmago prevzel zmagovalec zadnjih dveh etap Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team. Od naših (Adria Mobil) je najvišje Finkšt, ki je napredoval za sedem mest in je zdaj na 23. mestu z zaostankom 20 sekund, toliko za vodilnim zaostajajo tudi 45. Glivar, 62. Koren in 72. Hočevar. Per na 107. mestu zaostaja 13:10 min, Filutás, ki je sicer tretji v točkovanju gorskih ciljev, pa na 125. mestu 17:09 min.

Jutri bo na sporedu 4. etapa od Sárospataka do Nyíregyháze, dolga 154 km, z enim gorskim ciljem tretje kategorije kmalu po startu in povsem ravninskim zaključkom, kar obeta ponovni obračun med najboljšimi sprinterji.

(foto: Mario Stiehl)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj