Na zimo nas bodo spominjala le jutra

0
174

Noč bo v zahodni in osrednji Sloveniji jasna, na vzhodu pa spremenljivo oblačna. Predvsem po nižinah osrednje Slovenije bo zjutraj nastala megla. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Tukaj bodo jutranje temperature med -1 in 4 st. C. V osrednji in JV Sloveniji bosta -2 st. C, na Štajerskem in v Prekmurju -3. Precej hladneje bo v krajih s snežno odejo. V Ratečah bo okoli -10 st. C.

Na Primorskem, Notranjskem in Gorenjskem bo torek sončen. Oblaki na nebu bodo prej izjema kot pravilo. Bolj oblačno bo na vzhodu države, kjer se bo popoldne ponekod prebudil SV veter. Na Primorskem bo pihala burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Popoldanske temperature po državi bodo precej enotne. ++ Pričakujemo okoli 5 st. C. Topleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 12 st. C.

V večjem delu gora bo jutri sončno, le na območju Pohorja, občasno pa tudi v Kamniško-Savinjskih Alpah in vzhodnih Karavankah bo več oblakov, ki bodo nad najvišjimi vrhovi. Pihal bo SV veter, ki bo izrazitejši v vzhodnem delu gora. Po obilnem sneženju ob koncu tedna se snežna odeja le počasi preobraža. Nevarnost snežnih plazov je v visokogorju tretje, v sredogorju pa druge stopnje na 5-stopenjski lestvici. Največjo nevarnost za plazove predstavljajo klože, to je napihan sneg, ki ga je največ na severnih straneh grebenov in sedel.

Sreda bo verjetno najbolj sončen dan tega tedna, saj bomo na nebu le s težavo uzrli kakšen oblak.  S soncem se bo začel tudi četrtek, popoldne pa se bo oblačnost od SZ povečala. V petek in soboto bo na nebu veliko visoke oblačne koprene, ki pa ne bo prevelika ovira sončnim žarkom. Na zimo nas bodo spominjala le jutra, medtem ko bo ob popoldnevih prijetno toplo. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj