Nad avto z bencinom, nad policiste s kamenjem

1
1081

V sredo, nekaj po 11. uri, so policisti PP Novo mesto med izvajanjem poostrenega nadzora v okolici Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo. Ugotovili so, da 33-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so pričeli s postopkom zasega vozila. Kršitelj je med postopkom razbil prednje steklo vozila in avtomobil polival z bencinom.

Ravnanje so mu preprečili in ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev, takrat pa sta dve osebi, ki sta bili v bližini, v policiste in službeno vozilo pričeli metati kamenje. Poškodovan ni bil nihče, na službenem vozilu pa je nastala premoženjska škoda. Osumljencema, ki sta metala kamenje, so odvzeli prostost in ju odpeljali na policijsko postajo.

Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Zaradi kršitev javnega reda in miru in cestno prometnih predpisov so 33-letnemu vozniku izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog, so sporočili s PU Nm.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj