petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeNadaljevanje vremenskega 'knajpanja'

Nadaljevanje vremenskega ‘knajpanja’

Ponoči se bo v večjem delu Slovenije pooblačilo. Na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju lahko pade nekaj kapelj dežja. Proti jutru se bo oblačnost redčila in umikala proti jugu. Marsikje po nižinah bo nastala megla. Zaradi razjasnitve in hitrega padca temperatur ter nočnih padavin bo na izpostavljenih legah možna poledica.

Na Primorskem, kjer bo ponoči zapihala šibka burja, bodo jutranje temperature od -1 do 3. Precej bolj mrzlo bo v alpskih dolinah s snežno odejo, kjer se bo ohladilo do -7 st. C. Drugod bo stopinja oz. dve pod ničlo. Torek bo na Notranjskem in Primorskem že od jutra sončen, pihala bo šibka burja. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo dopoldne še nekaj nizke oblačnosti, popoldne pa se bo tudi tukaj zjasnilo. Po hladnem jutru se bo čez dan prijetno ogrelo. V večjem delu Slovenije bomo popoldne izmerili od 5 do 9 st. C. Še topleje, okoli 13 st. C, bo na Primorskem.

V gorah bodo temperature ves dan globoko pod ničlo. Torek bo sončen, le na območju Pohorja in vzhodnih Karavank bo dopoldne nekaj oblačnosti. Zaradi ohladitve se je nevarnost snežnih plazov zmanjšala, a večjo nevarnost zdaj predstavljajo pomrznjena tla.

V sredo bomo prišli pod vpliv JZ vetra. Na Primorskem in Notranjskem se bo pooblačilo. Veliko sivine bo tudi v Ljubljanski kotlini in na Koroškem, kjer se bo večji del dneva zadrževala megla. Drugod bo sončno. Četrtek bo povsod oblačen. Ob pomiku oslabljene hladne fronte bo v večjem delu Slovenije prehodno deževalo, nad okoli 500 metrov pa lahko tudi snežilo, a le v simboličnih količinah. Tudi ob koncu tedna se bosta na nebu izmenjevala sivina in modrina. Prav tako se bo nekoliko ohladilo, vendar bo ostalo večinoma suho. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča